До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 найкращих фільмів березня

Алісія Вікандер в ролі Лари Крофт, Хоакін Фенікс в драмі про секс-торгівлю й ефектна Опра Вінфрі в ролі впливової феї – в березні нас чекає багато сюпризів.​

Кадр з фільму "Усі гроші світу"
"Усі гроші світу", з 8 березня

В основу цього фільму лягла одна з найгучніших кримінальних історій останніх десятиліть – викрадення в 1973 році в Італії Пола Гетті III, онука американського магната Пола Гетті. Історія цікава ще й тим, що протягом п'яти місяців бізнесмен відмовлявся платити викуп в сумі 17 мільйонів доларів: "У мене чотирнадцять онуків, якщо я сьогодні заплачу один пенні, тоді у мене буде чотирнадцять викрадених онуків". На захопливий трилер цю історію перетворив Рідлі Скотт. Роль Пола Гетті спочатку зіграв Кевін Спейсі, але після звинувачень в сексуальних домаганнях фільм частково перезняли – вже з Крістофером Пламмером в образі магната. У підсумку за роль Пола Гетті Пламмер номінований на "Оскар".

Реклама
"Складки часу", з 8 березня

Різ Візерспун, Опра Вінфрі, Кріс Пайн – в новому фільмі Disney "Складки часу" відмінний акторський склад. Фільм знятий по дитячому роману 1962 року американської письменниці Мадлен Л'Енгл, а його сценарій написала Дженніфер Лі, авторка одного з найкасовіших мультфільмів останніх років – "Холодне серце". У центрі фільму – історія дівчинки Мег, яка вирушає в подорож у часі на пошуки свого батька, який зник під час наукових експериментів. Зняла "Складки часу" Ава Дюверном, відома за фільмом "Сельма", який в 2015 році був висунутий на "Оскар".

"Боттічеллі: Інферно", з 14 березня

Історії, які стоять за створенням знаменитих картин в історії світового мистецтва, часто вражають сильніше, ніж будь-який трилер. Це доводить режисер Ральф Луп, який зняв документальний фільм про "Карту пекла", картині, яку написав Сандро Боттічеллі за мотивами "Божественної комедії" Данте. На замовлення Лоренцо Медічі Боттічеллі зробив 120 ілюстрацій, частина з них не були закінчені; довгий час вони перебували в кулуарах Ватикану, потім були втрачені. "Карта пекла" вражає деталізованістю та прямотою: на ній "у всій красі" зображені грішники та їхні покарання. Під час зйомок фільму за допомогою спеціального обладнання картина була додатково просканована, що дозволило зробити нові відкриття, про які колишні дослідники не здогадувалися.

"Розкрадачка гробниць: Лара Крофт", з 15 березня

Щоби вжитися в роль смыливої Лари Крофт, актриса Алісія Вікандер займалася скелелазінням й набрала 6 кг м'язової маси. Але перевтілитися в Лару Крофт Алісії Вікандер було легше, ніж будь-кому іншому: в дитинстві Вікандер професійно займалася балетом й навіть закінчила Королівську школу балету в Стокгольмі. Поки ж шанувальники обговорюють, наскільки вдалий вибір акторки на роль сексуальної Крофт, Алісія Вікандер роздає компліментарні інтерв'ю ролі, яка колись зробила зіркою Анджеліну Джолі: "Вона – рольова модель молодих дівчат. У неї неймовірний набір якостей: вона жорстка, при цьому вразлива й здатна надерти дупу будь-кому. Лара дуже відрізняється від моїх минулих ролей".

Тим часом режисер Роар Утхауг говорить, що Лара Крофт вже не та: "Нам не потрібен картонний голлівудський герой. Наша героїня – дівчина з плоті й крові".

"Тебе тут ніколи не було", з 22 березня

Приз за кращу чоловічу роль на Канському фестивалі в цьому році взяв Хоакін Фенікс – за роль у фільмі "Тебе тут ніколи не було" шотландського режисера Лінн Ремсі. Накачаний, брутальний, зарослий і з величезною бородою Фенікс грає тут найманого кілера Джо, ветерана війни, який витягує з борделя викрадену дочку успішного політика. Особливий драматизм фільму додає точна, ритмічна музика, написана композитором Джонні Грінвудом, котрий відомий ще і як гітарист гурту Radiohead.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.