До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 найкращих фільмів червня

Кейт Бланшетт і Сандра Буллок вламуються на бал Met Gala, а Пенелопа Крус грає коханку Пабло Ескобара – червневі кінопрем'єри приготували багато несподіванок.

Кадр з фільму "Вісім подруг Оушена"
"Ескобар", з 31 травня

Фільм "Ескобар" знятий за спогадами журналістки Вірджинії Вальєхо, у якої був роман з наркобароном: це, водночас, історія кохання і біографія Ескобара. Прем'єра фільму минула 2017 року на Венеціанському кінофестивалі. Його режисер – Фернандо Леон де Араноа, титулований іспанець, багаторазовий призер премії Гойя і кінофестивалю в Сан-Себастьяні, не раз зізнавався, що коли задумав фільм, то одразу бачив в головних ролях Хав'єра Бардема і Пенелопу Крус. Центральний персонаж в цьому фільмі – не Ескобар, а Вірджинія Вальєхо. Пенелопа Крус, за її зізнанням, зіграла одну з найскладніших в кар'єрі ролей. "Я повинна була зрозуміти, що творилося в голові у жінки, яка не усвідомлювала, в які стосунки вступає", – говорить Крус. Вона також зізналася, що багато сцен їй було дуже складно знімати через їх жорстокість.

Реклама
"Місіс Хайд", з 7 червня

У фільмі "Місіс Хайд" – адаптації "Дивної історії доктора Джекіла і містера Хайда" – Ізабель Юппер грає скромну вчительку фізики мадам Жакіль, в яку після удару блискавки вселяється диявол. Режисер фільму – Серж Бозон, послідовник "французької хвилі" і один з найоригінальніших режисерів Франції. "Місіс Хайд" – тонка, повна іронії фантасмагорія, а Ізабель Юппер за неймовірне перевтілення з сірої мишки в жінку-вампа отримала приз як найкраща актриса на кінофестивалі в Локарно.

Oscar shorts 2018, з 21 червня

Oscar Shorts – 5 найкращих короткометражок 2017 року за версією головної кінопремії світу. У п'ятірку найкращих увійшли фільми з Великобританії, США, Австралії та Німеччині. Діапазон жанрів широкий – від драми "Німе дитя" про глуху дівчинку до складного соціального кіно "Watu wote: всі ми" – про протистояння мусульман і християн в Кенії.

"Вісім подруг Оушена", з 21 червня

Щороку в травні у Нью-Йорку відбувається Бал Інституту костюма Met Gala, який організовує головний редактор американського Vogue, Анна Вінтур. Це головна світська подія року після "Оскара". Знаменитості починають підготовку до Met Gala за рік до церемонії і не шкодують сил: вони задіюють складноскроєнні вбрання, оригінальні головні убори і, звичайно, найдорожчі ювелірні прикраси. На одну з таких, за сюжетом фільму "8 подруг Оушена", поклала око Деббі (Сандра Буллок) – хитра та зухвала сестра Денні Оушена з "11 друзів Оушена". Деббі, яка розробляла план крадіжки п'ять років у в'язниці, збирає команду авантюристок – і вривається на Met Gala.

Такою кількістю зірок в одному фільмі глядачів давно не балували. В команду Деббі Оушен увійшли: Кейт Бланшетт, Ріанна, Сара Полсон, Гелена Бонем Картер і Мінді Калінг. У ролі-камео на балу з'являться Кім Кардаш'ян, Кендалл Дженнер, Кеті Голмс, Олександр Венг, Майкл Корс і господиня вечора Анна Вінтур. "8 подруг Оушена" – це спін-офф фільму "11 друзів Оушена" Стівена Содерберга, який, в свою чергу, знятий на основі картини 1960, де головну роль грав Френк Сінатра. Найприємнішим на зйомках, за словами Бланшетт, була можливість спілкуватися з відмінними актрисами. "Уявіть, коли ми всі збиралися в трейлері у гримерів на ранковий макіяж, ми базікали без угаву. Ми не розлучалися навіть в обід – разом йшли за хот-догами на кухню. А ще у нас тепер є свій чат в месенджері – і мій телефон періодично спалахує повідомленнями від Ріанни і Сандри Буллок. Фантастика!".

"Мері Шеллі і монстр Франкенштейна", 31 травня

20-тирічна Ель Фаннінг встигає все: грати роль в продовженні "Малефісенти", пробувати себе в режисурі і зніматися для кампейнів Miu Miu. "Мері Шеллі і монстр Франкенштейна" – нова робота актриси. Це історія кохання англійської письменниці Мері Годні (в заміжжі – Шеллі) і поета Персі Шеллі, яка надихнула письменницю на створення роману "Франкенштейн, або Сучасний Прометей". Зняла фільм Хайфа Аль-Мансор – режисер з Саудівської Аравії, яка стала першою жінкою зі своєї країни, яка працювала над голлівудським фільмом.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.