До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 найкращих фільмів з Бенісіо дель Торо

Бенісіо дель Торо виповнюється 53 роки. Актор зробив видатну кар'єру в кіно і на телебаченні, зокрема, отримав "Оскара" за найкращу роль другого плану в кінострічці "Трафік". У його день народження vogue.ua згадує культові роботи актора, які варто побачити кожному.

"Звичайні підозрювані", 1995

Культовий фільм Браяна Сінгера та одна з найбільш знакових стрічок жанру неонуар. Сюжет оповідає про допит шахрая Роджера "Базіки" Кінта, який є одним з двох, що вижили після різанини і пожежі на кораблі, пришвартованому в порту Лос-Анджелеса. Кінт розповідає слідчому заплутану історію подій, які привели його зі злочинними компаньйонами до човна, і про таємничого кримінального лорда, відомого як Кайзер, який їх контролював.

Реклама
"Страх і огида в Лас-Вегасі", 1998

Психоделічний сатиричний фільм знятий за мотивами однойменного роману Гантера С. Томпсона. Джонні Депп і Бенісіо дель Торо виконали головні ролі – Рауля Дюка і доктора Гонзо. У стрічці йдеться про подорож дуету через Лас-Вегас. Причиною поїздки стало їхнє початкове журналістське завдання, яке перетворилося на дослідження міста під впливом психоактивних речовин. Фільм отримав неоднозначні відгуки критиків і зазнав фіаско, але це не завадило йому стати культовою класикою серед знавців кіно.

"Трафік", 2000

Один з найбільш похмурих і амбітних фільмів Стівена Содерберга оповідає про наслідки торгівлі наркотиками та слідкує за, здавалося б, непов'язаними історіями, які поступово сходяться. У Мексиці поліцейський (Бенісіо дель Торо, який отримав "Оскара" за свою роботу) стає мимовільним працівником наркобарона; в Сан-Дієго великий дилер (Мігель Феррер) є мішенню для агентів Управління боротьби з наркотиками (Дон Чідл і Луїс Гусман); і на Середньому Заході у судді (Майкл Дуглас) починають змінюватися погляди на наркотики, коли у його доньки-підлітка розвивається залежність від кокаїну. "Трафік" став чотириразовим лауреатом премії "Оскар", а також одним з найкращих рецензованих фільмів року.

"21 грам", 2003

Друга частина в "Трилогії смерті" Алехандро Гонсалеса Іньярріту. З видатним акторським складом, у стрічці "21 грам" представлені, на перший погляд, кілька окремих сюжетних ліній. Але насправді долі героїв об'єднує трагедія, ненавмисно створена колишнім шахраєм (Бенісіо дель Торо). Його помилка кардинально впливає на старого професора математики (Шона Пенна) і жінку зі складним минулим (Наомі Воттс). І Воттс, і дель Торо отримали номінації на "Оскара" за свою роботу.

"Че", 2008

Цей біографічний фільм Стівена Содерберга оповідає про аргентинського революціонера Ернесто "Че" Гевара. Але замість стандартного хронологічного порядку, кінострічка змонтована з перемежованих моментів уздовж загальної тимчасової шкали. Вона складається з двох частин. Перша фокусується на кубинській революції від висадки Фіделя Кастро, Гевари та інших революціонерів на Кубі до їхнього успішного повалення диктатури Фульдженсіо Батісти через два роки. Друга частина присвячена спробі Гевари принести революцію в Болівію і його загибелі. Обидві частини зняті в стилі "сінема веріте", але кожна має різні підходи до лінійної розповіді, візуального вигляду та операторської роботи.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.