До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 головних фільмів грудня

Нова версія "Лускунчика", перший за п'ять років фільм Ларса фон Трієра і документальне кіно про Вів'єн Вествуд – серед найголовніших прем'єр грудня.

"Лускунчик і чотири королівства"

Нову версію класичної казки ставить Лассе Галльстрем – шведський режисер, триразовий номінант на "Оскара", якого глядачі пам'ятають за фільмами "Що гнітить Гілберта Грейпа", "Шоколад" та "Хатіко". Згідно з новою версією казки, фільм розповість про юну Клару, яка вирушає в подорож по чотирьох королівствах. Найяскравіша роль, судячи з трейлеру, дісталася Гелен Міррен. Актриса грає матусю Джинджер – ексцентричного тирана, яка править одним з чарівних королівств, і стає на шляху юної Клари. Клару грає молода британська актриса Маккензі Фой, а Дроссельмейра – Морган Фрімен. Крім акторського складу фільм напевно здивує ефектними костюмами. Над ними працювала Дженні Беван – двічі володарка премії "Оскар" за костюми до фільмів "Божевільний Макс: дорога люті" і "Кімната з видом", а також автор костюмів до фільмів "Шерлок Голмс" Гая Річі.

Реклама

У прокаті з 6 грудня.

"Дім, який побудував Джек"

У прокаті представляють "Дім, який побудував Джек" – неймовірно зворушливий фільм Ларса фон Трієра, найскандальнішого режисера сучасності. Це трилер про серійного вбивцю Джека, що діяв у Вашингтоні в 1970-80-х роках. Головні ролі у фільмі зіграли Ума Турман, Райлі Кіо і Метті Діллон. Режисер розповідає, що історія натхненна політикою Дональда Трампа: "Фільм вихваляє ідею того, що життя – зла і безсердечна справа. Це підтверджує недавнє воцаріння homo trumpus, щурячий король". Стрічку знімали 2017 року в Данії і Швеції. "Фільм божевільний і заплутаний, а сам Трієр (за чутками, який пережив під час зйомок інсульт) вкотре претендує бути великим, смішнім і сонячним одночасно", – пише у своїй рецензії в грудневому номері Vogue UA критик Андрій Алферов. Чекаємо з нетерпінням, щоб переконатися в.у цьому.

У прокаті з 6 грудня.

"Вів'єн: панк, ікона, активіст"

З чуток, після показу цього фільму на фестивалі "Санденс", в захваті були не тільки критики і глядачі, але і звичайні працівники кінотеатру. Що доводить, що "Вествуд: панк, ікона, активіст" – фільм зовсім не про моду і не про Вествуд-дизайнера, а про те, що являє собою Вів'єн Вествуд-людина. Цікаво, що на зйомки фільму вона погодилася за умови, що більша його частина буде присвячена активізму: як відомо, Вествуд стурбована проблемами глобального потепління, бере активну участь в екологічних мітингах, а якось навіть під'їхала на танку до будинку прем'єр-міністра Великобританії, щоб виступити проти видобутку нафти. Про все це – документальний фільм Лори Такер, яка провела поруч з дизайнером чотири роки, спостерігаючи за нею на роботі і вдома, в колі близьких людей і за лаштунками модних показів. Не обійшлося у фільмі, звичайно, і без розповіді про колишні роки – про те, як у 70-і Вествуд "панкувала", коли була дружиною Малькольма Макларена, легендарного менеджера Sex Pistols.

У прокаті з 6 грудня.

"Захід"

Будапешт, 1913 рік, напередодні Першої світової війни. Юна і красива Ірис приїжджає в місто, щоб влаштуватися на роботу у знаменитий капелюшний магазин, що колись належав її родині. У Будапешті Ірис не надто щасливі бачити – і героїня починає розплутувати клубок таємниць, пов'язаних з історією її родини. Режисер фільму Ласло Немеш – найвідоміший сьогодні угорський режисер нового покоління, 2015 року отримав Гран-прі Канн, а потім і "Оскара" за драму про Освенцим "Син Саула". У новому фільмі "Захід" його знову турбує світова історія, і він знову доводить, що майстер великих кадрів і тривожних мізансцен.

У прокаті з 13 грудня.

"Три дні з Ромі Шнайдер"

Сім премій німецького "Оскара" – German Film Awards – отримав в цьому році фільм "Три дні з Ромі Шнайдер". "Я – нещасна 42-річна жінка, і мене звуть Ромі Шнайдер", – під цим рефреном триває весь фільм. На дворі 1981 рік, актриса на піку слави – і в депресії: боротися з нею вона приїжджає в приватну клініку в Бретані. Туди ж приїжджає журналіст видання Stern, щоб розпитати Шнайдер про те, що відбувається в її житті: хвороби і депресії, криза і самогубство її колишнього чоловіка Гаррі Майєна. Відверте і нещадне кіно.

У прокаті з 20 грудня.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.