До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 різнопланових фільмів про шпигунів, які варто переглянути

Сьогодні, коли слово війна ввійшло в наше життя, а від діяльності розвідників нерідко залежить ситуація на фронті, фільми про шпигунів звучать уже зовсім інакше. Щоб їхня робота була ефективною – вони мають бути непомітними. Ці стрічки якраз і демонструють: не треба бути ефектним Джеймсом Бондом, щоб робити свою роботу на відмінно.

"Гра в імітацію", 2014

"Гра в імітацію" – британська шпигунська драма, що ґрунтується на реальних подіях. Вона розповідає про математика Алана Тюрінга, якого запросили очолити групу з розшифровування секретного німецького коду "Енігма". Керуючись авторськими методами, він зібрав команду фахівців, здатних впоратися із секретним та надскладним завданням. Результат їхньої разючої роботи суттєво скоротив тривалість війни та врятував неймовірну кількість людських життів.

Реклама
"Гра в імітацію", 2014
"Шпигунський міст", 2015

"Шпигунський міст" – один з найобговорюваніших фільмів 2015 року, який здобув шість премій "Оскар", зокрема й у номінації "Найкращий фільм". Сюжет фільму розгортається на тлі серії реальних історичних подій і розповідає про бруклінського адвоката Джеймса Донована, який опиняється в епіцентрі холодної війни. Йому належить вирушити на дуже відповідальне завдання – домовитися про звільнення захопленого в СРСР американського пілота літака-розвідника U2.

"Шпигунський міст", 2015
"Мюнхен", 2005

"Мюнхен" – ще один "оскарівський" лауреат, присвячений життю таємних агентів. Ця драма Стівена Спілберга розповідає про терористичний акт на мюнхенській Олімпіаді у вересні 1972 року й операцію розплати з боку ізраїльських спецслужб. Головному героєві Авнеру, який очолює цю операцію, доведеться відмовитися від свого минулого життя, щоб нічим себе не видати.

"Мюнхен", 2005
"Шпигун, вийди геть!", 2017

Події фільму "Шпигун, вийди геть!" відбуваються в 1970-х, у розпал Холодної війни. Головний герой фільму, якого грає Гері Олдмен, має викрити радянського шпигуна в керівництві МІ-6. Це складне завдання, до якого треба поставитися з усією відповідальністю, щоб не злякати крота.

"Шпигун, вийди геть!", 2017
"Лиха слава", 1946

Після Другої світової війни майже всі фільми про шпигунів були пов’язані з діяльністю союзників проти фашистської Німеччини. Навіть "шанувальник трилерів" Альфред Гічкок взявся за цю тему – в 1946 він зняв стрічку "Дурна слава", сюжет якої обертається навколо Алісії Губерман, дочки колишнього розвідника. За завданням американського агента спецслужб дівчина вирушає до Бразилії, щоб проникнути до організації нацистів-утікачів. Головні ролі тут зіграли такі зірки того часу, як Кері Грант, Інгрід Бергман та Клод Рейнс.

"Дурна слава", 1946

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.