До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

11 фільмів-номінантів на премію "Оскар", які можна подивитися онлайн

Нагадуємо, що до церемонії вручення премії "Оскар" залишилося всього два тижні — вона відбудеться вже 25 квітня. А це означає, що саме час подивитися фільми-претенденти на премію. Спеціально для цього ми зібрали 10 найобговорюваніших номінантів цього року, які можна переглянути онлайн, не виходячи з дому.

"Манк"

Новий фільм Девіда Фінчера — про сценариста Германа Манкевич і його роботу над сценарієм до культового фільму "Громадянин Кейн". Стрічка номінована на "Оскар" у 10 категоріях, серед яких і ключові — "найкраща режисура", "найкращий фільм" і "найкращий актор".

Реклама

Доступний на Netflix

"Юда і чорний месія"

Байопік про зраду Фреда Гемптона, голову відділу Чорних пантер у Чикаго наприкінці 1960-х, інформатора ФБР. Картину номіновано в п’яти категоріях, включно з такими, як "найкращий фільм" і "найкращий актор другого плану"

Доступний на YouTube

"Мінарі"

Гіт кінофестивалю Sundance від режисера Лі Ісаака Чанга оповідає історію корейсько-американської сім’ї, яка пристосовується до нового життя в сільському Арканзасі. Ця драма боротиметься за "Оскара" в категорії "найкращий фільм".

Доступний на YouTube

"Батько"

Чутки про те, що Ентоні Гопкінс та Олівія Колман напевне отримають "Оскара" за цю роботу, ходять з моменту прем’єри стрічки на Санденсі у 2020 році. У фільмі "Батько" Гопкінс майстерно зобразив самотнього літнього чоловіка. Олівія Колман грає його дочку, з якою в героя непрості стосунки.

Доступний на Amazon

"Земля кочівників"

Хлоя Чжао ввійшла в історію як перша кольорова жінка, яку номінували на звання найкращого режисера — за фільм "Земля кочівників" про сучасних номадів Америки. У головній ролі — Френсіс Макдорманд.

Доступний на Hulu

"Перспективна дівчина"

Емеральд Фінеллі, запрошена зірка серіалу "Корона", зняла блискуче феміністське кіно про жіночу помсту та її наслідки. У головній ролі Кері Малліган, а сам фільм боротиметься за "Оскара" відразу в п’яти категоріях.

Доступний на YouTube

"Звук металу"

Драма Даріуса Мардера про барабанщика, який раптово втрачає слух, цього року номінована на "Оскара" відразу в шести категоріях.

Доступний на Amazon

"Суд над Чиказькою сімкою"

Драма Аарона Соркіна про Чиказьку сімку — групу семи підсудних, яких уряд звинувачує в змові, підбурюванні до безладів і протестів через війну у В’єтнамі, що відбулися в Іллінойсі з нагоди Національного з’їзду Демократичної партії 1968 року. Стрічка змагатиметься за перемогу в номінації "найкращий фільм".

Доступний на Netflix

"Ще по одній"

Четверо шкільних вчителів захоплено п’ють алкоголь щодня — у межах творчого експерименту. Цей зворушливий данський фільм Томаса Вінтерберга номінований на дві премії "Оскар".

Доступний на Hulu

"Ма Рейні: Мати блюзу"

Девіс грає легенду блюзу Ма Рейні. На дворі 1927 рік. Легендарна виконавиця разом з гуртом приїздить до Чикаго, щоб записати альбом. Робота в студії стає для всіх непростим випробуванням. Серед інших яскравих акторських робіт — Чедвік Боузман у ролі трубача Ліві: це остання роль актора, який помер у серпні. Він може стати третім актором в історії, який дістане "Оскара" посмертно.

Доступний на Netflix

"Сполучені Штати проти Біллі Голлідей"

Байопік про легендарну джазову співачку Біллі Голідей. Над фільмом працювала команда кращих з найкращих: режисер — номінант на "Оскара" за стрічку "Скарб" Лі Деніелса, у головній ролі — співачка й номінантка на "Ґреммі" Анна Дей. А костюми для головної героїні створив італійський модний Дім Prada. За "Оскар" змагатиметься актриса Анна Дей.

Доступний на Hulu

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.