До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 наймолодших номінантів на "Оскара" за всю історію премії

Багато хто з акторів здобуває "Оскара" за видатні досягнення, але для деяких щасливців номінація тільки дає старт їхній кар’єрі. Наймолодша акторка, що претендує на премію у 2021 році, — 24-річна зірка фільму "Борат-2" Марія Бакалова, але вона далеко не наймолодша номінантка в історії премії. Напередодні церемонії, яка відбудеться 25 квітня, розповідаємо про 10 видатних акторів, які були номіновані на премію "Оскар" зовсім юними.

Джастін Генрі, "Крамер проти Крамера", у 8 років
"Крамер проти Крамера"

На церемонії вручення "Оскара" в 1980 році Генрі став наймолодшим номінантом в історії премії на той момент — і здобув нагороду за найкращу чоловічу роль другого плану. У стрічці Роберта Бентона "Крамер проти Крамера" він зіграв чарівну дитину, яку розривають між собою її розлучені батьки (Дастін Гоффман і Меріл Стріп). Блискучий дебют на великому екрані.

Реклама
Джекі Купер, "Скіппі", у 9 років
"Скіппі"

Актор Джекі Купер — як і раніше наймолодший володар номінації на премію "Оскар" за найкращу чоловічу роль. У 1931 році він полонив серця глядачів і кіноакадеміків своєю роллю пустуна Скіппі в комедії Нормана Таурога. Коли в одного з героїв стрічки, боязкого Сокі (Роберт Куган) поцуплять собаку, Скіппі (Джек Купер) доведеться рятувати становище.

Куавенжане Волліс, "Звірі дикого Півдня"
"Звірі дикого Півдня"

У цьому фільмі Куавенжане Волліс дісталася роль маленької, але зухвалої й відважної дівчинки, яка живе в хатині біля узбережжя Луїзіани. Коли наближається шторм, вона і її хворий батько (Двайт Генрі) намагаються вижити — у дуже непростих умовах. Роль у цьому ніжному й чарівному фільмі принесла дівчинці номінацію за найкращу жіночу роль на церемонії вручення "Оскара" 2013 року.

Татум О' Ніл, "Паперовий Місяць", у 10 років
"Паперовий Місяць"

У роуд-муві Пітера Богдановича йдеться про пригоди безталанного шахрая (Раян О'Ніл) і сироти (дочка Раяна — Татум), які раптово стають співучасниками злочину. Татум заслужено здобула приз за найкращу жіночу роль другого плану в 1974 році і є наймолодшою ​​володаркою "Оскара" в історії кінопремії.

Мері Бедем, "Вбити пересмішника", у 10 років
"Вбити пересмішника"

У культовому фільмі Мері Бедем дісталася роль Джин Фінч, дочки головного героя, адвоката Аттікуса Фінча, що намагається врятувати життя афроамериканця, хибно звинуваченого у зґвалтуванні. За цю непросту роль Бедем була номінована в категорії "Найкраща жіноча роль другого плану" в 1963 році.

Куінн Каммінґс, "До побачення, люба", у 10 років
"До побачення, люба"

Дотепна й чарівна Куінн Каммінґс грає дочку танцівниці (Маршу Мейсон) у драмі "До побачення, люба". Танцівниця закохується в актора (Річард Дрейфус) і починає жити разом з ним, а дочка тим часом фактично росте на вулиці. Нагородою за непросту роль для Каммінґс у 1978 році стала номінація в категорії "Найкраща жіноча роль другого плану".

Ебігейл Бреслін, "Маленька міс Щастя", у 10 років
"Маленька міс Щастя"

"Серце" цієї грандіозної трагікомедії — Бреслін у ролі Олівії, семирічної дівчинки, яка мріє виграти конкурс краси. Вона затьмарила своїх дорослих колег по фільму — Тоні Коллетт, Пола Дано, Стіва Карелла й Грег Кіннер і здобула нагороду за найкращу жіночу роль другого плану у 2007 році.

Гейлі Джоел Осмент, "Шосте відчуття", в 11 років
"Шосте відчуття"

У містичному трилері М. Найта Ш’ямалана юному Гейлі Джоелу Осменту дісталася роль переляканого хлопчика, який бачить мертвих людей. У 2000 році він був номінований на "Оскара" як "найкращий актор другого плану". Його страшно тихі монологи та скляний погляд досі пам’ятають глядачі цього фільму.

Патті Маккормак, "Дурна кров", в 11 років
"Дурна кров"

На перший погляд, персонаж Патриції Маккормак, Рода, схожа на янгола — але за її янгольською зовнішністю ховається підступна вбивця. За роль у фільмі Мервіна Лероя дівчинка, яку було номіновано в категорії "Найкраща жіноча роль другого плану" в 1957 році, дістала високу оцінку — за зображення відмінниці, яка вдень ​​топить своїх однокласників, а вночі маніпулює дорослими.

Анна Пекуін, "Піаніно", в 11 років
"Піаніно"

Ліричний фільм Джейн Кемпіон 1994 року дістав кілька премій "Оскар": нагорода в категорії "Найкраща жіноча роль" дісталася Голлі Гантер за роль пристрасної піаністки, а в категорії "Найкраща жіноча роль другого плану" — Анні Пекуін, яка зіграла її бешкетну й сильну дочку. Подячна промова 11-річної Пекуін — одна з найпроникливіших в історії церемонії.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.