До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 найкращих дуетів сучасного кінематографу

Від Кейт Вінслет і Леонардо ді Капріо до Емми Стоун і Раяна Гослінга – розповідаємо про найвідоміших екранних партнерів у сучасному кіно.

Емі Адамс і Крістіан Бейл
Емі Адамс і Крістіан Бейл у фільмі "Американська афера", 2013

Співпраця Емі Адамс і Крістіана Бейла принесла їм по три номінації на "Оскара". Вперше їхню спільну гру оцінили у стрічці "Боєць" 2010 року, а наступного разу – в картині "Американська афера" (2013). 2018 року дует зіграв чоловіка і дружину в біографічній стрічці про віце-президента США, Діка Чейні, "Влада" і знову був номінований на премію Американської кіноакадемії.

Реклама
Емма Стоун і Раян Гослінг
Емма Стоун і Раян Гослінг у фільмі "Ла-Ла Ленд", 2016

Оскароносним проєктом, в якому актори з'явилися разом, став фільм 2016 року "Ла-Ла Ленд". Але Емма Стоун і Раян Гослінг і до того грали пару на екрані. Вперше це сталося в ромкомі 2011 року "Це безглузде кохання", два роки по тому – у кримінальній стрічці "Мисливці на гангстерів".

Дженніфер Лоуренс і Бредлі Купер
Бредлі Купер і Дженніфер Лоуренс у фільмі "Серена", 2014

Дженніфер Лоуренс і Бредлі Купер разом з'явилися на екрані у фільмі "Збірка промінців надії" 2012 року, комедійній драмі, завдяки якій Лоуренс отримала премію "Оскар" за найкращу жіночу роль. Наступним спільним проєктом акторів стала стрічка "Серена", представлена 2014 року, в якій вони зображують пару молодят під час Великої депресії. Лоуренс і Купер також зіграли разом у чорній комедії "Американська афера".

Кейт Вінслет і Леонардо ді Капріо
Леонардо ді Капріо і Кейт Вінслет у фільмі "Титанік", 1997

Кейт Вінслет і Леонардо ді Капріо назавжди залишаться відомими як Роза і Джек з "Титаніка", який отримав 11 "Оскарів" 1998 року. Проте актори, які приятелювали більше 20 років, возз'єдналися на екрані 2008 року в стрічці "Життя спочатку", де зіграли молоду американську пару, яка бореться з задушливою атмосферою американського передмістя 1950-х років.

Крістен Стюарт і Джессі Айзенберг
Крістен Стюарт і Джессі Айзенберг у фільмі "Парк культури та відпочинку", 2009

Крістен Стюарт прославилася завдяки своєму роману (і на екрані, і за кадром) з Робертом Паттінсоном у "Сутінках" (2009). Того ж року вона знайшла і нового кінематографічного партнера – зірку "Соціальної мережі", Джессі Айзенберга. Вони вперше знялися разом у комедії "Парк культури та відпочинку" (2009), а пізніше з'явилися в бойовику "Ультраамериканці" 2015 року. Останнім спільним проєктом екранної пари став фільм Вуді Аллена "Світське життя" 2016 року.

Гелена Бонем Картер і Джонні Депп
Джонні Депп і Гелена Бонем Картер у фільмі "Свіні Тодд: демон-перукар з Фліт-стрит", 2007

Цей дует відомий чудернацькими ролями. Гелена Бонем Картер і Джонні Депп разом працювали над сімома фільмами, більшу частину яких зняв Тім Бертон: "Чарлі і шоколадна фабрика" (2005); "Труп нареченої" (2005); "Свіні Тодд: демон-перукар з Фліт-стрит" (2007); "Аліса в Країні чудес" (2010).

Брюс Вілліс і Семюел Л. Джексон
Семюел Л. Джексон і Брюс Вілліс у фільмі "Міцний горішок"

Брюс Вілліс і Семюел Л. Джексон чудово зіграли у фільмі 1995 року "Міцний горішок", але актори працювали разом і до, і після нього: в чорній комедії "Кримінальне чтиво" (1994), в супергеройському трилері "Невразливий" (2000). Нарешті вони возз'єдналися для стрічки "Скло", яку представили в січні 2019 року.

Віола Девіс і Еллісон Дженні
Еллісон Дженні і Віола Девіс у фільмі Troop Zero, 2019

Володарки премії "Оскар", Віола Девіс і Еллісон Дженні, вперше разом працювали над фільмом 2011 року "Прислуга", а потім знову зіграли у біографічній стрічці 2014 року "Джеймс Браун: шлях нагору". Обидві акторки з'являються в новому проєкті Amazon "Нульовий загін" (в оригіналі – Troop Zero) – комедії про невдах, події якої розвиваються в кінці 1970-х років.

Бен Стіллер і Оуен Вілсон
Оуен Вілсон і Бен Стіллер у фільмі "Зразковий самець"

За останні два десятиліття комедійний дует Бена Стіллера і Оуена Вілсона знявся в 13 стрічках, включно з "Старскі і Гатч" (2004), трьома фільмами "Знайомство з Факерами" і двома – "Зразковий самець". Ще вони обоє з'явилися в стрічці Веса Андерсона "Родина Тененбаумів" 2001 року.

Бен Аффлек і Метт Деймон
Бен Аффлек і Метт Деймон у фільмі "Розумник Вілл Гантінґ", 1997

Близькі друзі Бен Аффлек і Метт Деймон прославилися авторським сценарієм і головними ролями в кінокартині "Розумник Вілл Гантінґ" (1997), завдяки якій вони стали наймолодшими володарями премії "Оскар" у категорії "Найкращий оригінальний сценарій". З тих пір дует встиг попрацювати разом над багатьма фільмами, серед яких: "Догма" (1999), "Третій зайвий" (2002) і "Дівчина з Джерсі" (2004).

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.