До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Must see: в Парижі відкрили виставку Dreamed Japan

Цифровий музей в Парижі Atelier des Lumières пропонує справжню мандрівку, яка перенесе його гостей в країну самураїв, гейш і чарівних японських пейзажів це про захопливу виставку Dreamed Japan. Vogue.ua знає, чим особлива ця виставка і чому її не можна пропустити, якщо цього літа ви запланували відпустку до Парижа.

Зовсім недавно перший цифровий музей в Парижі представив виставку картин Ван Гога, дизайнерами якої виступили Джанфранко Януцці, Ренато Гатто і Массіміліано Сіккарді. Виставка під назвою Van Gogh: Starry Night висвітлює непросте життя генія, який за останні 10 років життя створив понад 2000 картин. Тепер на додачу до спіпучих (у прямому сенсі) картин Ван Гога Atelier des Lumières представили новий арт-проект: Dreamed Japan, Images of the Floating World. Виставка, спроектована студією Денні Роуза, гармонійно перегукується з відчуттями чарівності і захоплення голландського художника, які викликала у нього Японія. У Парижі Ван Гог вперше ознайомився з японськими гравюрами: він вивчав їх і купував у арт-дилера Зігфріда Бінга. В його роботах можна простежити особливості культури Японії, особливо в кольорах і лініях. Експозиція Dreamed Japan присвячена красі Країни Вранішнього Сонця і її могутньому впливу на західне мистецтво в кінці XIX століття.

Реклама

<b>выставка123</b>

З моменту відкриття у квітні 2018 року музей Atelier de Lumières представив виставки робіт таких художників, як Хокусая, Куніесі і Ван Гога. Їхні роботи є яскравими прикладами руху укійо-е: з ліхтарями, які плавають у повітрі, з вишневими квітами, яких несе вітер, і знаменитою "Великою хвилею" Кацусіки Хокусая, яка погрожує наздогнати глядачів і фанатів під музичний супровід Клода Дебюссі. На виставці можна побачити безліч гравюр, які ідеально передають дух Японії.

Виставка про японське мистецтво триватиме до 31 грудня 2019 року в музеї Atelier de Lumières, у Парижі.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.