До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Незвичне взуття на виставці в паризькому Музеї декоративних мистецтв

Паризький Музей декоративних мистецтв присвячує нову виставку взуттю – повсякденному аксесуару, який може багато нам розповісти про еволюцію моралі.

Музей декоративних мистецтв у Парижі продовжує досліджувати відносини між тілом, модою і соціумом. У фокусі виставки "Іди і крокуй" – 500 пар туфель, а також картини, фотографії, предмети мистецтва, фільми і рекламні постери, які показують, як така повсякденна річ, як взуття, перетворюється на щось незвичне.

Реклама

Тема виставки виникла з дослідження однієї конкретної пари взуття в колекції музею, яка належала Марії-Антуанетті 1792 року. Її розмір всього 21 сантиметр у довжину і 5 сантиметрів завширшки: здавалося неймовірним, що 37-річна жінка могла запхати ногу в такий крихітний черевичок. Історичні дослідження показали, що жінки-аристократи XVIII і XIX століть ходили дуже мало, їхня рухливість була обмеженою настільки, що взуття робили не для ходьби.

На виставці також представлене спортивне взуття, пари для занять танцями та для військових походів, а також "клоунські" туфлі, що належать Чарлі Чапліну. Один з найцікавіших експонатів – зйомка 2007 року, колаборація Крістіана Лубутена і Девіда Лінча. Знаменитий дизайнер тоді попросив Лінча сфотографувати танцюристів з Crazy Horse у взутті Christian Louboutin з перебільшено високими підборами в навмисне фетишистському контексті.

Завершує виставку добірка сучасного взуття з драматичним, екстремальним дизайном, у якому важко, якщо не зовсім неможливо, ходити. Це творіння Александра Макквіна, Айріс ван Херпен, Масаї Кушино, Норітака Татехана.

Виставка триває з 7 листопада 2019 року до 23 лютого 2020 року.

Фото: © MAD Paris

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.