До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У Венеції з'явиться перший офіційний арт-квартал

Уже у травні, напередодні відкриття Венеційської бієнале, в Венеції з'явиться перший мистецький квартал. У ньому працюватимуть галереї, майстерні художників і тематичні ресторани.

Квартал називатиметьсяся Джедукка – по суті, це острів у венеційській лагуні, відокремлений від історичної частини міста каналом. Колись це був промисловий район, але в середині ХХ століття за ним закріпилася артистична слава: тут розміщені ательє і майстерні художників, і, наприклад, будинки Міуччі Пради і Елтона Джона. Для сучасного мистецтва квартал також відіграє особливу роль: 1976 року тут відбувся перший перформанс Марини Абрамович, дебютне шоу Деміена Герста в Венеції і бієнале Ай Вейвея 2013 року в Zuecca Project Space. Тепер район оголошений першим офіційним художнім кварталом міста.

Реклама

Ініціатива відкрити мистецький квартал належить жінкам-художницям. Його очолять арт-директори Паоло Счалсі і Валентина Джойя Леві. Уже у травні тут з'явиться 11 галерей, а під час бієнале також працюватимуть національні павільйони Ісландії, Естонії та Нігерії. Арт-квартал відкриє перформанс художниці Олександри Карпович, учасниці знаменитого лондонського арт-колективу October! Art Collective, який вивчає вплив жінок однієї на одну через мистецтво. Карпович покаже відео "Тіло як дім", зняте в чотирьох містах; Кейптауні, Лондоні, Нью-Йорку та Варшаві. У ньому три головні герої з кожного міста – корінний житель, турист і художник – досліджують концепцію будинку. Тому, під час планування майбутніх подорожей до Венеції, не забудьте включити Джедуккі у свій маршрут.

Кадри з відео "Тіло як дім" (October! Art Collective)

Фото: www.giudecca-art-district.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.