До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У Вашингтоні відкрили першу в історії виставку Rodarte

У Вашингтоні відкрилася виставка, присвячена американському бренду Rodarte. Вона напевно увійде в історію – це перша ретроспектива сестер Малліві.

Розшита квітами сукня, в якій Кірстен Данст оголосила про свою вагітність, балетна пачка Наталі Портман з фільму "Чорний лебідь" і одяг із зображенням героїв "Зоряних війн" – 90 подіумних образів Rodarte представлені на виставці, присвяченій 13-річній історії американського бренду. Кіно, література, живопис – куратори розповідають про те, як багато алюзій і цитат за кожною з 18 представлених колекцій бренду, і чому казкові сукні сестер Кейт і Лори Малліві так нагадують твори мистецтва.

Реклама
Фото: Vogue.co.uk

У центрі композиції – пачка, в якій Наталі Портман грала Білого лебедя в оскароносному фільмі Даррена Аронофскі. Вона демонструє любов сестер до мистецтв і їх велику пристрасть – трансформацію моди в театр. "Коли я оглядаюся назад, то розумію, що ми завжди любили розповідати історії", – говорить Лаура Малліві. – Якщо ви, як і ми, виросли на фільмах Гічкока, то розумієте, наскільки важливою є мода для того, щоб розповісти гарну історію в кіно або театрі".

Фото: Vogue.co.uk
Фото: Vogue.co.uk
Фото: Vogue.co.uk

Виставка працюватиме з 10 листопада 2018 до 10 лютого 2019 в Національному музеї жіночого мистецтва, Вашингтон.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.