До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У Провансі відкривається імерсивна виставка Поля Сезанна

Наступного року на батьківщині Поля Сезанна, у Провансі, відкриється грандіозна імерсивна виставка, присвячена його творчості. Дата й місце вже відомі: музей Carrières de Lumières в Ле Бо-де-Провансі, березень 2021 року. І навіть якщо локдаун завадить нам відвідати Прованс особисто, переглянути виставку можна буде віртуально на сайті музею. 900 полотен і 400 акварелей Сезанна в одному місці — погодьтеся, вже гарний привід нетерпляче очікувати на 2021 рік!

© Culturespaces

Куратори кажуть, що проєкт Сезанна напевне стане однією з найочікуваніших виставок 2021 року. Щоб подивитися її всю, вам варто запастися терпінням і знайти час: у музеї обіцяють показати більшу частину спадщини Сезанна, зокрема й найбільші шедеври, включно з його натюрмортами з яблуками, історичними сценами, меланхолійними автопортретами.

Реклама
© Culturespaces

Те, що виставка відбудеться в Провансі, особливо символічно: Сезанн народився й виріс в Екс-ан-Провансі, там закінчив школу й коледж. Сонячні вулички, дворики, кафе й міська школа: присутність художника помітна в Екс-ан-првоансі досі. У 1902 році він заснував свій будинок-майстерню з рожевими віконницями на пагорбі Ловес, де щоранку в тиші малював свої знамениті полотна (саме тут він створив "Купальниць").

L'Estaque. View through the Trees, Поль Сезанн, 1879 (© Christie's Images / French, out of copyright)
The Pond, Поль Сезанн, 1877-1879, Boston, Museum of Fine Arts © akg-images

Виставка "Сезанн. Майстер Провансу" працюватиме в музеї Carrières de Lumières з 4 березня 2021 року по 2 січня 2022 року.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.