До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У паризькому фонді Cartier відкрилася виставка Дем’єна Герста

У фонді сучасного мистецтва Cartier відкрилася масштабна виставка культового художника Дем’єна Герста. Побачити її можна до січня наступного року.

Дем’єн Герст © Damien Hirst and Science Ltd. All rights reserved, DACS 2021. Picture © Prudence Cuming Associates

Майже три роки Дем’єн Герст працював над серією картин "Квітучі сакури". У цій іронічній і водночас урочистій серії Герст переосмислює традиційний сюжет пейзажного живопису кінця XIX століття, а сакура на його полотнах постає як фігуративна й абстрактна. "Квітучі гілки сакури — це краса, життя і смерть. Вони екстремальні, у них є щось майже прісне. Вони розповідають про те, що я нарешті йду від ідеї мінімалізму", — так описує художник свій новий проєкт.

Реклама
Damien Hirst, 2019. © Damien Hirst and Science Ltd. All rights reserved, DACS 2021. Picture © Prudence Cuming Associates.

На виставці, яку ініціював фонд сучасного мистецтва Cartier, покажуть 30 полотен, усього ж Герст, зачинившись у своїй студії в Лондоні, створив 107 робіт. Cherry Blossoms — перша музейна виставка Герста у Франції. На виставці глядач бачить монументальні полотна, вкриті щільними яскравими фарбами. Художник розповідає, що працював над кількома полотнами одночасно та постійно повертався до них. Присвятивши три роки проєкту, Дем’єн Герст закінчив серію "Квітучі сакури" в листопаді 2020 року. "Пандемія дала мені набагато більше часу, щоб жити з картинами, дивитися на них і бути абсолютно впевненим, що все готово".

Renewal Blossom, 2018. © Damien Hirst and Science Ltd. All rights reserved, DACS 2021. Picture © Prudence Cuming Associates.

Нагадаємо, Дем’єн Герст — один з найвідоміших і найдорожчих художників у світі. Його кар’єра почалася в дев’яностих, коли він був учасником художньої спільноти Young British Artists. У 1995 році його відзначили премією Тернера. Працюючи над скульптурою, інсталяцією, живописом і малюнком, Дем’єн Герст досліджує теми, пов’язані з життям і смертю, надмірністю й крихкістю. Його виставки тривали в галереї Тейт Модерн, Палаццо Грассі та Пунта-делла-Догана у Венеції; він також представляв Велику Британію на Венеційській бієнале.

Damien Hirst, 2019. © Damien Hirst and Science Ltd. All rights reserved, DACS 2021. Picture © Prudence Cuming Associates.

Виставка Cherry Blossoms працюватиме у паризькому Fondation Cartier з 6 липня 2021 по 2 січня 2022.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.