До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У Парижі біля центру Помпіду з’явився мурал на підтримку України

Вчора, 24 березня, у самому центрі Парижа, біля центра сучасного мистецтва Помпіду, з’явився мурал на честь України та завзятої боротьби українців за власну свободу та незалежність. Автор "революційного" муралу з написом Vive la résistance ukrainienne! – український художник Микита Кравцов, що мешкає в Парижі. Яскравий і сміливий мурал з українським стягом тепер прикрашає одну зі стін біля Помпіду й щодня нагадуватиме французам та гостям міста про український спротив.

Мурал зроблено за підтримки мерії Парижа з участю команди митців. Автор ідеї, художник Микита Кравцов з першого дня війни активно підтримує Україну й уже став мистецьким голосом нашої країни у Франції. Ще 1 березня разом з іншими артистами Кравцов влаштував акцію на підтримку України в паризькому метро. Митці тимчасово перейменували станцію на 3 лінії метро Парижа – з "Європа" на "Європа-Україна". А мурал Кравцова біля Центру Помпіду з’явився символічно саме 24 березня – через місяць після початку повномасштабної війни.

Реклама

"Рівно місяць, як Україна воює з країною-терористом росією, – каже Микита Кравцов. – "Рівно місяць, як на нас віроломно напали, місяць, як бомблять наші житлові квартали та вбивають цивільних. Україна ніколи не здасться і не програє".

Микита Кравцов друкує антипутінські плакати в Парижі (фото Manuel Obadia Wills)

Нагадаємо що сьогодні Україну підтримують митці з усього світу: вони присвячують своє мистецтво нашій країні та українцям, а також долучаються до збору коштів для України. Про мистецьку ініціативу Fashion for Peace — проєкт Vogue UA та Vogue Singapore, створений у співпраці з українськими дизайнерами та креативниками, читайте в нашому матеріалі.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.