До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У Нью-Йорку відкривається виставка Нікіти Кравцова

Два роки – саме стільки готував свою нову виставку художник, режисер, іллюстратор і кліпмейкер Нікіта Кравцов. "Armageddon" відкривається 24 серпня, на День незалежності України, в нью-йоркській галереї Flux Factory. Це спільний проект Нікіти Кравцова і його дружини, французської художниці Каміль Саньє-Кравцової. Flux Factory – колишня фабрика з виготовлення вітальних листівок: у величезному просторі галереї Кравцов з дружиною покажуть колажі, графіку, живопис, вишивку та відео-арт.

Нікіта й Каміль Саньє-Кравцова
Нікіта Кравцов

"Armageddon" – роздуми художників про політику, релігію та агресію, "антивоєнний жест", як називає виставку сам Кравцов у телефонній розмові з Vogue.ua. "Поняття Армаггедон уже давно вийшло за рамки релігії, – каже Нікіта. – Хто визначає, що таке добре, а що – зло? Хто визначає, що релігія – це добре? Релігія, на мій погляд, особливо в тій формі, що зараз – джерело війн та кровопролиття". Основу виставки складають колажі: Кравцов два роки купував в антикварних крамницях по всьому світу старі журнали кінця 19-го – початку 20-го століть, і вирізав звідти зображення гравюр. Хто на цих гравюрах? "Політики, релігійні та військові діячі, – пояснює Нікіта. – Вони доволі агресивно закликають народ до своєї "віри" – чи то політика, чи та війна. Цю агресію я й хотів передати у своїх колажах". Каміль Саньє-Кравцова тим часом готувала для виставки колажі з текстилю, використовуючи підручні побутові предмети, наприклад, французькі рушники. "Треш, який на них зображений – якісь примітивні котики, квіточки – передають абсурд нашого світу", – говорить Нікіта.

Реклама

<b>никита кравцов</b>

Виставка буде працювати з 24 по 27 серпня. 27-го серпня вона завершиться вечіркою, на якій покажуть відеоарт гурту thetOOth&therOOt. До нього входить сам художник, а також Юрій Хусточка – український музикант, в минулому – учасник "Океану Ельзи" та бас-гітарист гурту "Esthetic Education".

Читайте також:

Спутники искусства: интервью с куратором Алисой Ложкиной

Спецпроект Vogue.ua та PinchukArtCentre: все про художницю Марину Скугарєву

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.