До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У Києві відкривається виставка "Сто днів самотності", присвячена ізоляції

3 липня в просторі Kooperativ відкривається виставка "Сто днів самотності". Це спільна виставка журналу Vogue UA і Port.agency, натхненням для якої став проєкт "Картина світу" з травневого номера журналу. У ньому редакція зібрала світовідчуття українських художників під час пандемії. Кожен з них намагався передати в одному зображенні свої почуття — дуже різні й інтимні.

Робота Маші Куликівської

Ці карантинні хроніки, над якими художники працювали у квітні, на самому початку карантину в Україні, свідчили: життя не завмерло, воно триває. Через два місяці пандемія все ще в розпалі, і побачити ці сповнені рефлексії роботи тепер — особливо актуально. Рефлексії про час, проведений в ізоляції, у кожного художника різні, але їх об’єднує відчуття життя, що не зупинилося. Так, Маша Рева й Іван Грабко застрягли в Мексиці, де матеріалами для їхньої творчості через брак звичних полотен стали "продукти" місцевого ландшафту: рибальські сітки, камені й знайдене на пляжі сміття — наприклад, пластик, використовувала у своїй роботі Маша, щоб привернути увагу до екологічної проблеми.

Реклама
Робота Маші Реви

Опікує проєкт Катя Тейлор. "Виставка присвячена людині, що залишилася наодинці із собою, своїми страхами й мріями, розчаруваннями та очікуваннями. Через особисті історії авторів вона розповідає про ізоляцію й роздуми стосовно нової реальності", — каже кураторка. У виставці беруть участь: Маша Рева, Люся Іванова, Марія Куликовська, Антон Логов, Іван Грабко, Віктор Бакін, Дар’я Кольцова, дует Krolikowski Art, Євген Примаченко, Віталій Янковий, Ольга Федорова, Ігор Єфімов, Євген Лісняк, Олена Ємчук.

Робота Івана Грабка

Виставка стане першою мистецькою подією в межах колаборації Port.agency і Kooperativ. У новому просторі проходитимуть змінні експозиції, дискусії та творчі зустрічі для взаємодії артспільноти, бізнесу й IT-сфери.

Проєкт "Сто днів самотності" можна побачити з 1 липня по 31 серпня в Kooperativ (вулиця Січових Стрільців 23-А). Виставку зможуть відвідати всі охочі за умови попередньої реєстрації.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.