До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У Києві відкривається виставка, присвячена 100-річчю Федеріко Фелліні

Потрапити у всесвіт легендарного італійського режисера Федеріко Фелліні можна на виставці "Сторіччя. Фелліні у світі", яка відкривається 4 червня в Довженко-центрі. Виставка відбудеться за підтримки Італійського інституту культури у співпраці з кінофестивалем "Молодість". Вона присвячена сторіччю Фелліні: ювілей великого режисера був у 2020 році, але через пандемію виставку перенесли на 2021 рік.

Федеріко Фелліні

Коли йдеться про італійське кіно, перший, хто спадає на думку — це Федеріко Фелліні. Ім’я Фелліні ще за його життя стало відоме в усьому світі й увійшло в історію як синонім поняття "мистецтво кінематографа". Його "8 з половиною", "Солодке життя", "Ночі Кабірії", "Амаркорд" досі вражають глядачів і кінематографістів у всьому світі.

Реклама

На виставці покажуть кадри й фрагменти кінофільмів, кіноафіші, листи, спільні фото з актрисою і дружиною Фелліні, Джульєттою Мазіною, актором і другом режисера, Альберто Сорді, фото зі знімальних майданчиків, оригінальні кінокостюми й графіку, що її намалював сам режисер.

На відкритті виставки 4 червня відбудеться українська прем’єра анімаційного фільму "Феллінетта" (2020 року, La Fellinette) племінниці режисера Франчески Фаббрі Фелліні, який увійшов до програми короткометражного конкурсу кінофестивалю "Молодість". "Сторіччя. Фелліні у світі" — пересувна виставка, яка вже побувала в Канаді, Бразилії, Німеччині та Литві.

Виставка працюватиме в Музеї кіно Довженко-центру з 5 червня по 25 липня.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.