До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У Києві відкривається виставка костюмів Одрі Гепберн, Інгрід Бергман та інших кінозірок XX століття

16 грудня в Києві відкриється виставка "Мода й зірки за часів Голлівуду на Тибрі", яка вперше представить в Україні сценічні костюми зірок голлівудського кіно середини XX століття. До Києва привезуть понад 30 експонатів — це вбрання Одрі Гепберн, Інгрід Бергман, Лани Тернер, Анни Маньяні. Усі їх створила Фердинанда Гаттіноні, засновниця італійського модного Дому Gattinoni.

Одрі Гепберн у фільмі "Війна і мир" (1956)

Фернанда Гаттіноні народилася в Ломбардії в 1906 році, в юності працювала в Лондоні й Парижі, де встигла відхилити пропозицію кравцювати в майстерні Chanel. У 30-ті Гаттіноні повернулася до Італії й 1946 року заснувала власне ательє. З другої половини 1940-х римське ательє Гаттіноні було улюбленим місцем селебриті й актрис з усього світу. Клієнтами Фернанди Гаттіноні були Марлен Дітріх, Анук Еме, Інгрід Бергман, Одрі Гепберн, Джина Лоллобріджида, Анна Маньяні, Кім Новак, Елізабет Тейлор, а також перші леді — наприклад, Евіта Перон.

Реклама

Виставку відкривають костюми до фільмів "Європа 51" (1952) і "Квітка кактуса" (1969), створені для Інгрід Бергман. Також на виставці покажуть кілька образів з колекції до фільму "Казанова" (1958) для актриси Кім Новак, а відтак — колекцію маленьких чорних суконь з особистого гардероба Анни Маньяні. Спеціальну експозицію присвячено Одрі Гепберн і образам, які Фернанда Гаттіноні створила для її ролі Наташі у фільмі "Війна і мир" (1956). У 1957 році Фернанду Гаттіноні номінували на премію "Оскар" за роботу над цією стрічкою.

Ця виставка подорожує по всьому світі з 2010 року: вона вже встигла побувати в Парижі, Римі, Лондоні, Нью-Йорку, Берліні. Виставку "Фернанда Гаттіноні. Мода й зірки за часів Голлівуду на Тибрі" організував президент Gattinoni Couture Стефано Домінелла за ініціативи Посольства Італії в Україні та Італійського інституту культури в Україні в партнерстві з Mandarin Maison.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.