До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У Києві відкривається галерея The Naked Room

На Рейтарській, одній з найдинамічніших і богемних вулиць Києва, 14 грудня відкривається нова галерея The Naked Room.

Галерея, книжковий корнер, The Naked Bar простір для мальовничих сесій, після яких можна отримати свій портрет авторства улюбленого художника, лекторій та кінопрограми – куратори і творці The Naked Room втілили в галереї власне уявлення про ідеальний міський простір. Галерею курують Єлизавета Герман і Марія Ланько, яскраві і молоді куратори, добре відомі в арт-середовищі: вони працювали над книгою і виставкою "Мистецтво українських шістдесятників", фестивалем молодих художників у "Мистецькому Арсеналі", проектом "Що важливо" в Izone. Галерею Герман і Ланько відкрили разом з режисером з Берліна Марком Уілкінсом, який недавно оселився в Києві.

Реклама
Співзасновники галереї: Маріанна Факас, Марк Вілкінс, Марія Ланько, Єлизавета Герман

"Ми означуємо коло авторів галереї як "художники нашого покоління, – розповідають куратори. – Це дає змогу уникати обмежень щодо віку та належності до конкретних напрямків мистецтва. У цьому сенсі нашими сучасниками стають і Павло Маков, і молода художниця Ольга Гайдаш. При всіх очевидних відмінностях нам важливо, що вони однаково гостро відчувають зв'язок з сьогоденням​​".

Чому Naked? "Коли ти голий, ти не можеш нічого сховати. Ти це ти. Справжній, неотесаний, самобутній, – пояснює Марк Уілкінс. – Я хотів би, щоб The Naked Room стала місцем для чесної та безкомпромісної демонстрації нашої культури".

Робота В'ячеслава Полякова

Першою виставкою стане експозиція фотосерій двох художників – "На кордоні" Олени Субач і "Львів-Божа воля" В'ячеслава Полякова. Обидва художники живуть у Львові і роблять стрімку міжнародну кар'єру. В'ячеслав публікувався у The British Journal of Photography, отримав нагороду Vienna Photobook Festival Award. Субач – лауреат престижної New East Photo Prize. У листопаді 2018 року вони увійшли в шортлист премії Bird In Flight.

Роботи Олени Субач

Інтерес фотографів – українська провінція. Майже кожних вихідних вони вирушають у подорож до невеличкого міста або села, і досліджують локальну візуальну мову – одяг, фасади будинків, народну творчість. Результати цих подорожей можна побачити на першій виставці в The Naked Room.

<b>галерея Naked room</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.