До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У Гранвілі відкрилася виставка про дитинство Крістіана Діора

У Європі після тривалого карантину відкриваються перші музеї й галереї. Так, 1 липня у Гранвілі в Нормандії почала роботу виставка "Крістіан Діор, маршрут кутюр’є", яка допоможе зрозуміти, де шукав натхнення кутюр’є, що його оточувало в дитинстві й у якій атмосфері він ріс.

Крістіан Діор
...А що коли ми повернемося в дитинство й спробуємо зрозуміти, що надихало Крістіана Діора? Чим він захоплювався в дитинстві, які квіти любив, з ким спілкувався, з якими тваринами ріс? На віллі Les Rhumbs у Гранвілі в Нормандії минуло дитинство і юність майбутнього кутюр’є, а 1 липня тут відкрилася виставка, присвячена його молодості. На виставці показують 100 образів і аксесуарів haute couture, а також світлини, архівні документи й особисті речі дизайнера. Дитинство Діора було щасливим і захищеним, і тепер куратори буквально по крихтах відновили цей період для виставки.
Крістіан Діор у власному саду

Виставка Christian Dior, itinéraire d'un couturier розповідає про життя Діора, його найвидатніші колекції й про те, як у післявоєнну епоху йому вдалося повернути в моду легкість і жіночність. Великої уваги надано саду — місцю, де юний Діор проводив багато часу, що пізніше знайде відгук у його любові до квітчастих принтів.

Реклама

Документи й сімейні фото демонструють ніжні стосунки між Діором і його матір’ю Мадлен — багато в чому це вплинуло на те, яким вразливим та емоційним він виріс. У фіналі виставки глядачі потрапляють в атмосферу майстерні Діора, де можна уявити, якими були кілька останніх хвилин перед показом.

Виставка триватиме в Музеї Крістіана Діора в Гранвілі з 1 липня по 3 січня 2021 року.

За матеріалами Vogue.fr, фото © Association Willy Maywald, ADAGP Paris 2020

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.