До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У галереї "Лавра" відкривається виставка Blue Monday

22 серпня в галереї "Лавра" розпочнеться спільна виставка Blue Monday художників Романа Михайлова, APL315 і Бориса Кашапова. Що означають слова Blue Monday в назві виставки? "Це псевдонаукова назва найсумнішого дня року і найдовшої пісні в історії британських хіт-парадів", – пояснюють художники. Зазвичай в англійській мові слово 'blue' означає смуток і зневіру. Сумний понеділок символізує сезонну тугу, яка найгостріше відчувається після вихідних і відпусток. Поняття Blue Monday популярне також у клубній культурі, коли після бурхливих веселощів, алкоголю і наркотиків настає похмілля і відчуття спустошеності.

На подвір'ї галереї APL315 і Роман Михайлов створили масштабні розписи. З одного боку – графіті APL315, які нагадують настінні розписи печер, що для древніх людей були єдиним медіа, з іншого – психоделічні смайли Михайлова, які в сучасному спілкуванні замінили багатьом з нас і слова, і емоції. Сама виставка триває всередині галереї, де можна побачити живопис і графіку.

Реклама

Всіх трьох художників об'єднує інтерес до радикального мистецтва. Так, Борис Кашапов свого часу був учасником групи Р.Е.П. і Penoplast; Роман Михайлов, двічі номінант на премію PinchukArtPrize, відомий своїм інтересом до нестандартних матеріалів – наприклад, він працював з паленим папером і робив інсталяції з обгорілих скульптур; одесит APL315, художник і райтер, починав з графіті і досі ними займається – його роботи можна знайти в Києві і в Одесі. "Виставка Blue Monday про різко змінні межові стани, які переживає сучасна людина щодня", – кажуть художники.

Виставка Blue Monday триватиме з 22 серпня до 15 вересня в галереї "Лавра".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.