До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

В Амстердамі покажуть культові роботи Ван Гога

Одна з найвідоміших серій Вінсента Ван Гога – це його п'ять картин "Соняшники". Саме їй присвячена нова виставка в музеї Ван Гога в Амстердамі.

Четвертий варіант картини "Соняшники", 1888, Лондонська національна галерея, Лондон, Великобританія

Серію привезуть в Амстердам з Лондона. "Соняшники", написаний 1889 року, – один з найвідоміших творів Ван Гога. Чому він вибрав ці квіти, що вони для нього означали? Що сталося з картиною після того, як вона покинула майстерню, і чи залишилися кольори такими, як 130 років тому? В останні роки проводили великі дослідження цієї картини. Представники музею Ван Гога в Амстердамі кажуть, що тепер вони "знають більше про захопливе походження і стан роботи".

Реклама

Експозиція називатиметься "Ван Гог і Соняшники": вона розгляне методи живопису художника і розповість про дослідження кольорової палітри і значення квітки для художника. Крім того, на виставці також будуть висвітлені процеси збереження шедеврів Ван Гога.

"У публіки також буде перша можливість побачити зворотню частину шедевра, включно з дерев'яною смугою, яку сам Ван Гог додав, щоб створити більше простору для соняшників", – кажуть представники музею.

Виставка "Ван Гог і Соняшники" в музеї Ван Гога в Амстердамі триватиме з 21 червня до 1 вересня 2019 року.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.