До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У Києві відкривається виставка костюмів до 150-річчя Соломії Крушельницької

23 вересня виповнюється 150 років з дня народження однієї з найвидатніших оперних співачок у світі — українки Соломії Крушельницької. З нагоди цієї дати в київському музеї костюма й стилю Victoria Museum відкривається виставка "Загартована шляхетність", присвячена видатній співачці. На виставці експонуються сукні й аксесуари, які відтворюють відомі образи зі світлин всесвітньовідомої української оперної співачки.

Фото: Wikipedia

Експозиція складається з більш ніж 10 аутентичних суконь та аксесуарів відповідної епохи. Аудіогід, що його записав спеціально для виставки науковий співробітник Музично-меморіального музею Соломії Крушельницької у Львові Іван Дудич, допоможе відвідувачам повною мірою осягнути історію Соломії Крушельницької.

Реклама
Соломія Крушельницька в ролі Чіо-Чіо-Сан

"Ще до війни в мене з’явилося бажання зробити виставку, присвячену Соломії Крушельницькій, — каже Вікторія Лисенко, засновниця й кураторка Victoria Museum. — Для мене ця дивовижна жінка є уособленням найкращих рис українок. Вона була талановита, вибаглива до себе, життєрадісна. Хоч що вона робила, — виступала на найкращих світових оперних майданчиках, власноруч створювала собі сукні чи керувала автомобілем — вона все робила з неймовірним азартом".

У межах виставки відбудуться лекції про творчість Соломії Крушельницької. Виставка триватиме з 20 вересня по 15 жовтня.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.