До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У Києві пройде виставка дитячих малюнків, створених під час війни

Від початку повномасштабної війни метрополітен став для українців місцем, де всупереч усьому життя триває. Українці тут ночують, слухають концерти й навіть святкують весілля. А 9 липня в київському метро, на станції "Золоті ворота", відкриється проєкт "Діти. Війна. Майбутнє" – виставка дитячих малюнків, створених під час війни в Україні. Малюнки для виставки надав проєкт "Мамо, я бачу війну", який створює колаж з дитячих творів для благодійного NFT-аукціону та цифровий музей.

До експозиції ввійшли 300 дитячих малюнків – зворушливих, пронизливих, чесних, болісних. Діти малюють не тільки війну – ракети, літаки чи вибухи, що бачать навкруги себе, а й власні відчуття та емоції, а також близьких – батьків, улюблених тварин і навіть іграшки.

Реклама
"У бомбосховищах і вагонах метро, паркінгах чи за "двома стінами" діти залишаються дітьми, – кажуть організатори проєкту. – Вони граються і досліджують світ, малюють свої мрії, страхи та сподівання. Ми виставимо в метро 300 малюнків українських дітей, які на власні очі побачили та відчули весь жах війни. Через війну в Україні сотні дітей залишилися без батьків, рідних домівок та нормального дитинства. Ми маємо привернути увагу світу й захистити дітей та їхнє майбутнє.

Проєкт ініціював Благодійний фонд Future for Ukraine, щоб привернути увагу до проблем дітей, які постраждали внаслідок війни в Україні.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.