До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

The Guardian Weekly присвятили новий номер Маріуполю

Міжнародна преса й далі висвітлює ситуацію в Україні та присвячує їй свої редакційні матеріали. Зокрема, обкладинку квітневого номера Vogue Polska створила українська художниця Олена Ємчук, а видання The Guardian Weekly без купюр розповіло своїм читачам про всі страхіття, що відбуваються сьогодні в Маріуполі. Гучніше за будь-які слова звучить і їхня обкладинка, що її створила художниця Маша Фоя. Українка намалювала матір з дитиною, що ховається від обстрілу. Називається номер "Жах Маріуполя".

"Частина мене просто зникає щоразу, коли я чую про нові злочини російських загарбників, – розповідає авторка обкладинки. – Щовечора мені здається, що вже неможливо зробити щось гірше, але щоранку я дізнаюся про ще огидніші та страшніші факти. Те, що вони зробили з Маріуполем… Мені просто бракує слів, це просто винищення мирних мешканців, цього не можна пробачити. І цей жах відбувається у XXI столітті. Але я однаково не здаюся й усі ми віримо у свою перемогу, віримо в силу нашої країни!".

Реклама

Усередині самого номера видання зібрало оповідання очевидців, які змогли евакуюватися з міста, а також репортажі своїх журналістів. В описі номера редакція розповідає: "Багато в чому тяжке становище Маріуполя відбиває підсвідомий страх нападу росії на Україну. Оскільки обложене портове місто тривалий час вважалося небезпечним для новинних груп, тепер з’являється мало чітких подробиць, але те, що сталося, натякає на жахливе становище багатьох тисяч людей, які опинилися в пастці в зруйнованому місті без їжі, чистої води та електрики".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.