До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

"Сирени кличуть з тіней": виставка українських та німецьких художників у Берліні

Цими днями в Берліні можна побачити виставку українських та німецьких митців "Сирени кличуть з тіней". Проєкт, що триває в приміщенні інституціїA:D:Curatoria, розглядає війну росіїї в Україні у загальноєвропейському контексті, та вибудовує розмову про втрату безпеки й страхи. Серед учасників виставки — українські митці Роман Михайлов, Роман Мінін, Воло Бевза, Вікторія Підуст, Артем Волокітін, Zolotar (Олексій Золотарьов) та німецькі художники Ерік Андерсен, Лаура Арена та Ліз Коза.

"Сирени — міфічні істоти з чарівним голосом, які заманювали на свої острови моряків для згуби. Наразі по всій Україні щодня чути заклик сирен, проте їхній "спів" має інше значення — це сигнали тривоги, які попереджають про смертельну небезпеку. І поки на території однієї країни тривають бої, тривоги й образи війни поширюються світом через ЗМІ, новини та соціальні мережі, тексти й історії — вони проникають у підсвідомість і впливають на внутрішній світ — як індивідуальний, так і колективний, а психіка щораз більше стає ареною політичного", — розповідає кураторка проєкту Дар’я Придибайло.

Реклама

У цьому проєкті кураторка разом з художниками пропонує подумати про те, як війна в Україні впливає на втрату зони комфорту серед європейців, і в який спосіб ця війна вплине на те, що Європа думає про себе і яким будуватиме (спільне) майбутнє.

Виставка триватиме до 30 вересня в A:D:Curatoria, Берлін

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.