До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Про воєнний Харків: виставка Гамлета Зіньківського та Саші Маслова

Воєнному Харкову — незламному, залізобетонному й непоборному місту — присвячена перша спільна виставка двох яскравих українських митців: художника Гамлета Зіньківського та фотографа Саші Маслова. Виставка, що розпочне роботу 25 серпня в Squat 17b, складається з фотографій Саші Маслова, зроблених у 2022 році в Харкові, та авторських ескізів стритартів Гамлета Зіньківського.

Фото Саші Маслова, 2022

Фіксуючи за допомогою фото та стритарту реальність, в якій опинився воєнний Харків, Саша й Гамлет, окремо і разом, роблять цю частину нашої історії незнищенною. Їхні роботи з’являються на сторінках NY Times, The Guardian, Esquire, Wall Street Journal. Світлини, що закарбували, як Гамлет створює нові роботи у весь час обстрілюваному Харкові, облетіли весь світ. Портрет президента Зеленського роботи Саші Маслова для Die Zeit лишає в серці тривожне й болюче відчуття, та водночас вселяє віру в те, що ми обов’язково переможемо...

Реклама
Гамлет Зіньківський, фото Саші Маслова, 2022

Нагадаємо, Саша Маслов — один з найвідоміших у світі українських фотографів, родом з Харкова. Саша мешкає в Нью-Йорку, знімає для The New York Times, Esquire, Wall Street Journal Magazine. Автор фотоальбомів "Ukrainian Railroad Ladies" (2020), "Veterans: Faces of World War II" (2017). З початком повномасштабного вторгнення повернувся до Харкова.

Гамлет Зіньківський — художник з Харкова, відомий на увесь світ пронизливими стритарт-роботами, в яких він поєднує малюнок і текст. У 2013 році разом із Жанною Кадировою та Миколою Рідним репрезентував Україну на 53-Венеційському бієнале.

Робота Гамлета Зіньківського, Харків, 2022

Фотографії Саші Маслова з виставки "Gamlet/Maslov: Wartime Kharkiv Essentials" можна буде придбати з автографами автора. Вторговані кошти підуть на підтримку харківських волонтерських організацій і фондів. У межах відкриття виставки відбудеться public talk з авторами виставки. Виставка "Gamlet/Maslov: Wartime Kharkiv Essentials" стартує 25 серпня в Squat 17b.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.