До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Презентація артпроєкту The FUNGUS у межах Kyiv Art & Fashion Days

9 жовтня в просторі module.exchange на Кирилівській відбулася презентація проєкту грузинської артгрупи The FUNGUS. Виставку презентували в межах Kyiv Art & Fashion Days — фестивалю сучасного мистецтва, моди й культурних колаборацій. The FUNGUS — це об’єднання грузинських квір-художників, які у своїй творчості досліджують соціальні та політичні аспекти моди й одягу, використовуючи різні жанри — від перформансу до відео й інсталяцій з одягу.

У Києві The FUNGUS показали резонансний проєкт під назвою Antifashion. Виставка "Антимода" міркує про те, що одяг у деяких політичних обставинах стає не тільки способом самовираження, а й протесту. Також художники досліджують зв’язок між модою й квір-культурами та тим, як часто останні стають джерелом натхнення для модної індустрії й дизайнерів.

Реклама

"Одяг — один з найважливіших атрибутів людського самовираження, — кажуть представники The FUNGUS. — У патріархальних країнах, як-от Грузія, одяг часто стає способом протесту, а іноді навіть виразом політичного або соціального питання. Для квір-людей, які є однією з головних мішеней упередженої культури, одяг набуває концепції й значення обладунків. Це також часто вказує на належність до певної спільноти, групи або безпечного місця".

Один з центральних об’єктів виставки — робота грузинського дизайнера Аки Продіашвілі. 26-річний Ака Продіашвілі — один з найцікавіших грузинських дизайнерів нового покоління: він учасник Mercedes-Benz Fashion Week Tbilisi, входить до рейтингу найяскравіших представників сучасної моди Dazed100, а його витвори для своїх кліпів вибирали Леді Ґаґа й Arca. На виставці в Києві Ака Продіашвілі представив подібну до весільної, білосніжну сукню з немов маркером виведеною на ній провокаційною фразою Fuck Culture. "Напис на сукні може навмисне вводити в оману, — пояснює дизайнер. — Насправді цей витвір зачіпає дві основні теми: квір-тривогу й боротьбу з панівною культурою, а також те, як нас сприймає згадана культура".

Як минула презентація перформансу The FUNGUS, дивіться в нашому репортажі:

<b>фунгус</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.