До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чому слід побувати на виставці "Пікассо і папір" у Лондоні

Якщо ваші канікули ще тривають і в січні ви будете в Лондоні, то внесіть у календар: 25 січня в Королівській академії мистецтв відкривається унікальна виставка "Пікассо і папір".

Пабло Пікассо, 1946

Пікассо не просто малював на папері – він його рвав, палив і робив з нього тривимірні скульптури. Папір був його пристрастю, предметом колекцій і головним медіумом. Ця виставка об'єднує понад 300 робіт на папері: від ескізів знаменитої "Герніки" і до величезних колажів з паперу шириною 4,8 метра.

Реклама
Head of a Woman, Mougins, 1962

"Він експериментував з усім, від газетного і туалетного паперу і серветок до декоративних шпалер, – кажуть куратори виставки. – Пікассо витратив десятиліття, аби дослідити методи виготовлення паперу та добути рідкісний і старовинний папір з Японії і з усього світу".

Femmes à leur toilette, Paris, 1937–38

На виставці також покажуть документальні фільми про художника за роботою, зокрема, стрічку про те, як з'явилася його знаменита картина "Герніка", а також раритети – альбоми для малювання, де вперше з'явилися ескізи його картин, в тому числі "Авіньйонських дівчат". Відомо, що ескізи до цієї роботи займають повних 16 скетчбуків і навіть коли картину представили світові, ще кілька років Пікассо казав, що вона не завершена. Також на виставці представлять листи, ілюстровані Пікассо вірші і фотографії Дори Маар.

Violin, 1912

Виставка Picasso on Paper у лондонській Королівській академії мистецтв працюватиме з 25 січня до 13 квітня.

Фото: https://www.royalacademy.org.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.