До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Оголошені переможці Future Generation Art Prize

У PinchukArtCentre 22 березня оголосили переможців Future Generation Art Prize – однієї з найважливіших премій для молодих художників. Першу премію отримала художниця з Литви, Емілія Шкарнуліте за ефектну відеороботу "t 1/2", зроблену на стику документалістики і художнього відео.


Віктор Пінчук, Емілія Шкарнуліте і Бьорн Гельдхоф
Відеопроект Емілії Шкарнуліте

Також вручили дві спеціальні премії. Одну отримав британський дует Cooking section, який спеціалізується на дослідженні локальних контекстів через тему їжі. Їх проект називається For the Rights of the Soil Not to be Exhausted ("За право ґрунту не бути виснаженим"): спеціально для виставки разом з PinchukArtCentre вони вперше в історії відкрили підвали Бессарабського ринку і показали там власне багатомісячне дослідження, присвячене знаменитому на весь світ українському чорнозему.

Реклама

Cooking section
Такий вигляд має проект художників на Бессарабському ринку

Також спеціальну премію отримала художниця з ПАР Габріель Голаят, автор дуже зворушливої і тонкої звукової інсталяції, присвяченої жертвам насильства.

Габріель Голаят
та її інсталяція

Нагадаємо, що виставка 21 номінанта на Future Generation Art Prize відкрилася в мистецькому центрі в лютому і триватиме до 7 квітня, а потім вирушить на Венеційську бієнале. Куратори виставки – арт-директор PinchukArtCentre, Бйорн Гельдхоф та керівник Дослідницької платформи PinchukArtCentre, Тетяна Кочубінська.

Фото надані PinchukArtCentre

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.