До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Перший віртуальний перформанс Марини Абрамович

Художниця Марина Абрамович, відома на весь світ своїми перформансами, продовжує розвиватися в цьому нелегкому жанрі, застосовуючи, заодно, новітні технології. 29 березня в рамках Art Basel в Гонконзі відбудеться її перший віртуальний перформанс.

Марина Абрамович

Сама Абрамович називає свою роботу протиставленням того, що вона робила раніше – пошукові самої себе через відмову від сторонніх знань і техніки. Відомо, що VR-перформанс югославка присвятить впливу людини на навколишнє середовище. Вона хоче, щоб кожна людина змогла випробувати на собі ті наслідки, які несуть її дії. "Можливо, це змусить багатьох задуматися і почати жити інакше", – резюмує Абрамович. Розпочнеться перформанс появою художниці, замурованої в бак, що поступово наповнюватиметься водою. А потім глядач стане свідком того, як брили льоду тануть і падають в океан. Він стане частиною цього процесу. "Буде страшно і цікаво водночас", – розповідає художниця.

Реклама
Марина Абрамович
Кадр із перформансу Rising

До речі, сама вона зараз перебуває в Європі і готується до власної ретроспективи в лондонській Королівській академії мистецтв, а новий перформанс планує зробити масовим, щоб його можна було скачати за допомогою декількох кліків і усвідомити, на якому етапі зараз перебуває людство.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.