До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Painting in Excess: у США відбудеться виставка українського мистецтва

6 листопада в художньому музеї Zimmerli в Нью-Джерсі відкриється виставка "Painting in Excess: Kyiv's Art Revival, 1985—1993 (Живопис через край. Пожвавлення художнього життя в Києві, 1985—1993)".

Саме ці роки серйозно вплинули на становлення сучасного українського, зокрема київського, мистецтва і вивели його на глобальний рівень. Художники були звільнені від диктатури занепалої комуністичної ідеології та обмежень пізнього соціалістичного реалізму, стався вибух стилів, що створює ефект барокової надмірності. У виставці представлено розмаїття художніх проявів цих перехідних років у Києві, і раніші твори українських авторів для контексту.

Реклама

"Ця виставка побудована здебільшого на матеріалі моєї дисертації, присвяченої мистецтву української перебудови. Тому для мене це досить персональний проєкт, про який я мріяла ще коли працювала в музеї Zimmerli як аспірантка факультету мистецтв університету Ратґерс", — розповідає кураторка виставки, докторка мистецтвознавства Олена Мартинюк.

Експозиція міститиме роботи з колекції Нортона і Ненсі Доджів, що зберігаються в Zimmerli, і картини з відомих українських колекцій. Гості музею зможуть ознайомитися з творами Олександра Ройтбурда, Тіберія Сільваші, Арсена Савадова, Алли Горської, Флоріана Юр’єва, Олександра Дубовика, Валерія Ламаха, Григорія Гавриленка та багатьох інших авторів. Зокрема, на виставці буде представлена ​​монументальна чотириметрова робота Георгія Сенченка "Сакральний пейзаж Пітера Брейгеля" (1988). Підтримку проєкту надали Abramovych Foundation і Tymofieiev Foundation.

Експозиція демонструватиметься в музеї Zimmerli до 13 березня.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.