До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Музей Гетті пропонує відтворювати шедеври живопису в домашніх умовах

Карантин відкриває в людях нові таланти. Зокрема, лос-анджелеський музей Гетті закликав людей у всьому світі, які нині перебувають на карантині (а згідно зі статистикою, це третина жителів планети), безпосередньо в домашніх умовах відтворювати шедеври світового живопису — і викладати світлини в мережу, щоб звеселити одне одного. "Виберіть улюблений шедевр. Знайдіть три підхожі речі у своєму домі. Відтворіть шедевр за допомогою цих предметів. Готово!", — написали у твіттері Getty museum. Як з’ясувалося, для людей у вимушеній ізоляції це можливість не тільки соціалізуватися, а й виявити себе.

В Україні подібний флешмоб запустили ще на початку карантину. Його ініціатори — артдиректор PichukArtCentre Бйорн Гельдхоф та куратор й арткритик Костянтин Дорошенко. Флешмоб почався зі світлини, яку опублікував Бйорн: на ній разом зі своїми дітьми він відтворює картину фламандського художника Якоба Йорданса. До флешмобу можуть прилучитися всі охочі, не забувайте ставити хештег #мистецтвовдома й позначати PinchukArtCentre. В Україні у межах цього флешмобу свої роботи вже опублікували художники, дизайнери та артисти, з-поміж яких Жан Гріцфельд, Юлія Бєляєва, Ольга Шурова. Як вони інтерпретують шедеври світового живопису, дивіться нижче.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.