До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Молекула кохання: виставка скульптора Grishigiano в Одеському музеї західного і східного мистецтва

В Одеському музеї західного і східного мистецтва триває виставка скульптора Grishigiano (Дениса Грищука). Vogue.ua подивився виставку й познайомився з художником.

Денис Грищук — яскравий персонаж одеської художньої сцени. Його стильні, мінімалістичні й легко впізнавані скульптури можна знайти всюди в місті: вони прикрашають простір наймодніших місць, від готелю "Брік" до шоуруму Opera за крок від Оперного театру. Сам Денис у вільний від роботи час у власній майстерні знімається як модель: він брав участь у кампейні Sleeper разом з моделлю Тетяною Рубан, у рекламній кампанії весільної колекції Frolov, у кліпі співачки LAYAH. Денис художник-самоук, у минулому — професійний спортсмен. Він не тільки працює зі скульптурою, а також створює авторські прикраси.

Реклама

Love Molecule — так називається його дебютна персональна виставка, яка триває в одному з найгарніших історичних місць Одеси, Музеї західного і східного мистецтва. У музеї виставка Грищука займає невеликий темний зал. Love Molecule — це 11 абстрактних скульптур, що нагадують глядачеві щось дуже живе, близьке, справжнє: чи то об’єкти природи, чи то ембріони, то чи обриси жіночого тіла. Сам художник визнає: роботи натхнені досконалістю навколишнього світу й тонким зв’язком людини й природи.

Гарний текст-експлікацію про виставку написала співачка LAYAH — дівчина Дениса Грищука, яка стала ініціаторкою цієї виставки. LAYAH пише: "Grishigiano репрезентує нам свою теорію про процес взаємодії атомів, що утворюють молекули. Цей процес — основа безперервного виникнення всього в нашому всесвіті. Художник проводить паралель між атомами й людьми, і виявляє великі подібності в потребі зближення і контакту із собі подібними для розширення меж і формування чогось нового". Сам Грищук каже, що йому близькі роботи французького художника, одного з яскравих представників абстрактної скульптури Костянтина Бранкузі.

Робота над виставкою тривала понад три місяці. Грищук — скульптор-монументаліст. У своїй майстерні в центрі Одеси він працює з великими формами й грубими матеріалами — здебільшого це камінь, а також побутові, будівельні матеріали. Художник працює сам, без помічників. Процес створення скульптур для виставки Love molecule можна побачити нижче.

В експозиції музею скульптури височать на високих п’єдесталах, від того здаються монументальними й величними. І дуже інстаграмними — поки ми з Денисом дивимося виставку й говоримо про роботи, з десяток глядачів роблять фото для своїх інстаграм-стрічок, позуючи на тлі білосніжної скульптури. Художникові це подобається: Денис каже, що для нього важлива взаємодія глядача з його роботами. У цій синергії народжуються нові смисли його скульптури.

Виставка триває в Одеському музеї західного і східного мистецтва.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.