До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Особистий досвід: як я вивчала фотографію в New York Film Academy

Вступити в знамениту на весь світ New York Film Academy – не так дорого і складно, як може здатися на перший погляд. Міфи розвінчує Анна Шайдеманн, яка закінчила в New York Film Academy місячний курс з фотографії.​

New York Film Academy

Вибір на користь фотошколи, яка повинна була стати відправною точкою в моїй кар'єрі фотографа, дався мені легко. По-перше, я завжди мріяла зануритися в справжнє життя Нью-Йорка, а не бути в нім без діла блукаючим між Таймс сквер і Центральним парком туристом. По-друге, свою роль відіграла сама програма навчання в New York Film Academy. Більшість іменитих шкіл або пропонують 1-2 річне навчання, що для мене нереально, або 1-2 тижневі курси, що дуже мало. В New York Film Academy є місячний курс, який передбачає досить інтенсивний старт, незалежно від вашого минулого досвіду.

Реклама
Студентський квиток

У нашій групі виявилися люди різної підготовки і віку: успішна блогерка з Москви, яка перебралася жити до Каліфорнії, досвідчений фотограф-журналіст з Ріо-де-Жанейро, котрий переживає творчу кризу і зовсім недосвідчена в фотомистецтві дівчина з Кентуккі, яка, як не дивно, видавала зрілі творчі концепції.

Вступати до Академії я почала досить завчасно, за п'ять місяців до початку занять, і не дарма. Підготовка документів займає багато часу: необхідно поставити нову студентську візу (F1) (навіть якщо у вас є п'ятирічна туристична). Бажано мати сертифікат, що підтверджує ваше вільне володіння англійською. Ну і звичайно підготуватися потрібно матеріально: місячний курс навчання коштує 3800 доларів, річний – 39 тисяч доларів.

Анна Шайдеманн

Нас відразу попереджали, щоб ми готувалися до інтенсивної програми. Для мене вона починалася о 5 ранку: я ловила раннє ранкове світло, щоб зробити домашнє завдання. Задавали нам дуже багато з кожного з п'яти предметів (детальніше про предмети можна дізнатися тут). Мені не хотілося падати в бруд обличчям, тому я старалася з усіх сил. Закінчувався мій навчальний день близько дев'ятої вечора: до закриття академії у кожного студента є можливість працювати в класах, обладнаних 28-дюймовими "маками" і роздруковувати при необхідності свої роботи. Також безкоштовно можна користуватися великим арсеналом фотообладнання.

У New York Film Academy

Кожне заняття триває по 3 години, перерва між ними – 30 хвилин, так що можна було забути про здорове харчування, максимум на що вистачає часу – вибігти в найближчий Старбакс або супермаркет. Я до того, що якщо ви вибираєте місячний курс або річний, ви повинні бути готові до повної віддачі 24/7. Заняття проходять не тільки в класах (з виглядом на Статую Свободи, що дуже натхненно!), а й на вулицях міста. Одного разу я порахувала на телефоні пройдений кілометраж за день – вийшло 8 км з рюкзаком, повним устаткування і світлом на штативі в руках. Так що мої плани ефектно пройтися на підборах по Нью-Йорку успішно провалилися – тільки зручні кросівки і джинси. Взагалі, всі мої потуги зробити шопінг в Нью-Йорку закінчилися (разом з грошима) в легендарному магазині фототехніки B & H – не дарма мене попереджали викладачі не брати з собою зайвих грошей, а вже тим паче кредитні картки. У моєму випадку поїздка за додатковою батареєю закінчилася покупкою легендарного плівкового фотоапарата Hasselbland 500.

Работи студентів

Викладачі школи – це успішні фотографи, які працюють з провідними виданнями і виставляються в світових галереях; відкриті, готові завжди пояснити, відповісти на питання, але в той же час досить вимогливі і дають конструктивну критику. Попри велику кількість теорії, більшу частину часу займали практичні заняття. Приміром, нам давали 40 хвилин на те, щоб вийти на вулицю і зробити серію портретів різних людей (бізнесменів, робітників, туристів) в певній техніці і ще тут же підписати з ними угоду на використання фотографій. Звичайно, часто рятував бейдж академії – її всі знають і у кожного жителя Нью-Йорка знайдеться знайомий або дитина знайомого, який в ній навчалася.

На завданні

З домашнього завдання мені найважче далася серія автопортретів, яку потрібно було зробити в певній концепції. Я зупинилася на темі депресії, так як на той момент це питання мене глибоко хвилювало.

Були непрості завдання: наприклад, зняти фотопроекти з певними соціальними групами. Так як я була з родиною, моєю соціальною групою виявилися батьки і діти, які займаються фігурним катанням. У підсумку мій проект виглядав дуже нудно на тлі напівкримінального угруповання і спільноти растаманів, в яку ввійшли мої одногрупники для виконання домашнього завдання. По завершенню курсу ми презентували проект з 8-12 робіт на обрану кожним тематику.

У New York Film Academy

У Нью-Йорку мені найбільше не вистачало вільного часу, адже такої концентрації мистецтва не зустрінеш більше ніде. У Метрополітан-музеї проходила виставка Ірвіна Пенна і Comme des Garçons, в Карнеґі-Холі грала на скрипці наша Богдана Півненко (у мене навіть вийшло її познімати на тлі Нью-Йорка разом з її чарівної скрипкою), в будівлі ООН проходила виставка українських сучасних художників. Майже кожен день у Facebook я бачила, що хтось із моїх друзів поблизу і з деякими навіть вдавалося зустрітися... хвилин на 30 і бігти далі виконувати домашнє завдання.

Богдана Півненко

На завершення трохи жалкую, що у мене не було можливості потрапити в Академію раніше, але я рада, що сім'я мене підтримала, і я все-таки туди потрапила. В Академії я навчилася усвідомленості: тепер під час кожної зйомки намагаюся відповісти на питання, що стоїть за кожним знімком і яким змістом я його наповнюю. А це безцінно.

Анна, її донька і диплом New York Film Academy

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.