До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Літні канікули в Лондоні: що потрібно знати про виставку Маноло Бланіка

Цього літа в Лондоні відбудеться виставка іспанського дизайнера взуття Маноло Бланіка, відомого на весь світ завдяки серіалу "Секс у великому місті", де головна героїня Керрі Бредшоу була закохана в туфлі його однойменного бренду. Виставка під назвою The Inquiring Mind: Manolo Blahnik буде присвячена мистецтву і моді, а також покаже культові роботи дизайнера.

Виставка, яку відкриють 10 червня, організована спільно з директором художнього лондонського музею Wallace Collection (Зібрання Воллеса), Ксав'є Бреєм. Місце виставки не є випадковим, адже за розповідями Маноло Бланіка, музей Wallace Collection є для нього джерелом натхнення: "Цей музей був і залишається одним з моїх улюблених з моменту прибуття до Лондона. Думаю, в ньому зберігаються найкращі твори мистецтва і мені дуже приємно, що я є частиною цього проекту", — сказав Маноло.

Реклама

На виставці покажуть взуття, яке створили для фільму "Марія-Антуанетта" режисера Софії Копполи поряд з картиною The Swing ("Гойдалки") французького живописця Жана Оноре Фрагонара, якого обожнює Бланік, і скульптурами, декорованими дорогоцінним камінням.

Крім того, паралельно з виставкою проводитимуть лекції про біографію і творчість Маноло Бланіка і твори мистецтва, представлені в експозиціях музею Wallace Collection.

Директор музею Ксав'є Брей майбутню експозицію вважає ідеальним поєднанням класичного та сучасного мистецтва. Знакове взуття, відібране самим Маноло Бланіком з архіву його модного Будинку, в комбінації з картинами, скульптурами та меблями музею показує нові зв'язки між різними художниками і допомагає розглянути старі колекції з нового погляду.

Виставка триватиме з 10 червня до 1 вересня в Лондоні, в музеї Wallace Collection.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.