До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Найбільша в історії виставка про Будинок Dior

2 лютого 2019 року в музеї Вікторії і Альберта відкривається виставка "Крістіан Діор: дизайнер мрії" – наймасштабніша за всю історію Будинку Dior.

Крістіан Діор з манекенницею Лаккі, 1955 рік

"Немає іншої країни в світі, не враховуючи моєї рідної Франції, чий спосіб життя я б любив так сильно, як Англії. Я люблю британські традиції і архітектуру. Я навіть люблю британську кухню". Так говорив француз Крістіан Діор про Велику Британію – свою улюблену – після, звичайно, Франції – країну, і її культуру. Саме тому в Лондоні наступної зими відкриють найбільшу в історії ретроспективу дизайнера. Для музею Вікторії та Альберта виставка Christian Dior: Designer of Dreams стане найбільш амбітним модним проектом – після експозиції Александра Макквіна 2015 року.

Реклама
Принцеса Маргарет і Крістіан Діор, 1954 рік

2017 року виставку Christian Dior: Designer of Dreams можна було побачити в Музеї декоративного мистецтва в Парижі. Куратори Олів'є Габе, директор музею, і Флоренс Мілле, хранитель відділу текстилю музею, зібрали приголомшливий фактаж про Dior як модний Будинок і Крістіана Діора-людину, а сценографію експозиції збудували за емоційним зростанням. Лондонська виставка базується на фактажі паризької, але, за словами кураторів, вона "переосмислена" і інтерпретована інакше спеціально для музею Вікторії та Альберта.

Колекція Haute Couture, осінь-весна 1955

У центрі проекту – історія Крістіана Діора, людини і дизайнера, і Дому Dior, але у випадку з лондонською виставкою акцент зроблений на зв'язку Діора і британської культури. Цьому присвячена ціла секція. Діор любив сувору англійську архітектуру і англійські сади, і захоплювався знаменитими британськими океанськими лайнерами, їх формою і пропорціями – наприклад, знаменитого лайнера Queen Mary. Любив англійські костюми і завжди купував їх в майстернях на Savile Row, а 1952 року відкрив Christian Dior в Лондоні. Ця виставка буде присвячена співпраці Діора з британськими виробниками і його найвідомішим британським клієнтам, від принцеси Маргарет до зірки балету Марго Фонтейн. Одним з центральних експонатів стане плаття Christian Dior, яке принцеса Маргарет одягнула на свій 21-ий день народження 1951 року. Окрема глава виставки присвячена показам Dior, які минули в найрозкішніших будинках Великобританії, включно з палацом Бленхейм 1954 року.

Скетч Крістіана Діора, колекція Haute Couture весна-літо 1947

На виставці представлять понад 500 об'єктів: 200 предметів одягу Haute Couture, аксесуари, журнали, ілюстрації, фотографії, фільми, парфуми та особисті речі дизайнера. Її куратор – Оріеол Каллен, глава відділу моди і текстилю музею Вікторії та Альберта. Christian Dior: Designer of Dreams працюватиме з 2 лютого до 14 липня 2019 року.

Скетч Крістіана Діора, колекція Haute Couture весна-літо 1950

Фото: Courtesy of Christian Dior

n Dior Courtesy of Christian Dio

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.