До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Карт-бланш: Julie Poly представила новий проект "Космолот"

20 грудня українська художниця і фотограф Julie Poly представила новий проект "Космолот" – паралель дослідження сексуальності з грою.

Julie Poly

Серія робіт "Космолот" представлена вельми символічно – у вигляді гральних карт. Як пояснює художниця, цікавість до різного роду сексуальних експериментів можна помітити у всіх з самого дитинства, а їх наслідками є пізнання себе, отримання нового досвіду, освіти.

Реклама

<b>карты</b>

"З юного віку ми нерідко пізнавали нове за допомогою ігор, яких було більш ніж достатньо в нашому середовищі проживання. Під час гри в них, ми пізнавали один одного: від невинного "Кісь-зась-мяу", більш відвертої шкільної "пляшечки" до провокаційного дурня "на роздягання" в підлітковому віці і БДСМ-сесій в більш зрілому. Однак за допомогою гри нам вдавалося "розкрити карти" і, в результаті, розширити межі пізнання самих себе, задовольнити бажання і потреби, і азарт", – розповідає Юлія.

Вперше ідея гральних карт у Julie Poly виникла 2015 року, коли вона відвідувала школу сучасного мистецтва. Під кураторством Лади Наконечної фотограф зробила скорочену колоду з 36 карт. 2018 року "Космолот" вийшов в повному складі і доповнений новими знімками. Якщо спочатку перша версія складалася з особистих фотографій, то для другої частини художниця підбирала типажі і робила нові кадри. Так, наприклад, за допомогою роботи разом зі стилістом Настею Гутник в колоді з'явилася пікова дама в особі актриси, яка знімалася у Кіри Муратової.

Юля одна з тих художниць, яка дозволяє своїм роботам ставати частиною життя. Як і з проектом "Укрзалізниця", присвяченим залізниці, так і з картами – презентація колоди минула в місці безпосередньо пов'язаному з роботою – в гральному клубі. "Мені було цікаво відтворити якусь взаємодію з самим об'єктом. Я хотіла, щоб в карти грали, щоб був безпосередній контакт і залученість".

я была ещё доской
моя мама была злой
чтоб о парнях не судачить
мы играли в расписной
мамин парень был
культурный
не ходил по казино
разрешал не хавать
утром и смотреть Histoire d'O
от подавленных желаний
с болью раскрываю рот
и по всем нечётным дням
я посещаю космолот

<b>Julie Poly</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.