До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як пройшло відкриття виставки номінантів Премії PinchukArtCentre 2018

10-тиріччя в цьому році відзначає Премія PinchukArtCentre 2018, яка підтримує молодих українських художників. 23 лютого за повного аншлагу в арт-центрі відкрилася виставка номінантів на премію 2018 року, у якій взяло участь 20 художників з усієї України. Складні інсталяції, відео, фотографії, перформанси, 3D-анімація, сучасні медіа – українські художники працюють у всіх жанрах, крім живопису.

"Після багатьох років і великої кількості художників, з якими ми працювали, я з гордістю спостерігаю появу радикально нового покоління художників, які виходять на арт-сцену, – говорить Бйорн Гельдхоф, арт-директор PinchukArtCentre. – Їх переживання, мова, теми – різні. Вони показують новий образ мислення і по-новому демонструють, яким може бути українське мистецтво у майбутньому ".

Реклама
Бйорн Гельдхоф
Виктор Пинчук

Війна, політика, побут, особисті переживання і майбутнє – основні теми, які сьогодні хвилюють українських художників. Хтось говорить про них зухвалим, сміливим, буквально зносячим голову перформансом, як, наприклад, художниця з Харкова Аліна Клейтман: щоб пройти у зал, де транслюється її відео, потрібно пройти крізь задушливий, тісний, моторошний коридор з шуб. Хтось – величезною, але лаконічною фотографією з написом "Ваші жертви були марними", як Олександр Курмаз.

Тим часом , на першому поверсі можна побачити окремий проект: інсталяцію переможниці міжнародної премії Future Generation Art Prize 2017 Діні Сеше Бонапе, художниці з ПАР, для роботи якої у арт-центр привезли 15 тонн українського чорнозему.

Переможці Премії будуть оголошені на церемонії нагородження у Києві у квітні 2018 року. Обидві виставки триватимуть до 13 травня.

<b>ПинчукАртЦентр 23 февраля</b>

Фото: Вероніка Клім-Герасимова

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.