До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Із перших вуст: в Україні запустилася онлайн-платформа "Голоси Мирних"

23 червня в рамках підсумкового заходу на честь 15-річчя благодійного фонду Рината Ахметова відбулася презентація масштабної онлайн-платформи "Голоси Мирних", де зібрано сотні історій людей, постраждалих під час війни на Донбасі.

Наразі "Голоси Мирних" це найбільше зібрання історій людей Донбасу, яке з одного боку є важливим елементом у процесі збирання загальної інформації про цей конфлікт з перших вуст, а з іншого це проєкт, який допомагає людям виговоритися і отримати психологічну підтримку після пережитих випробувань. До 2025 року планується зібрати 100 000 свідчень усі вони будуть викладені для відкритого доступу на сайті проєкту.

Реклама

Зі слів Наталії Ємченко, однієї з ініціаторок проєкту, "Голоси Мирних" мають одну дуже важливу і зрозумілу мета, оформлену в слоган "Записуємо минуле і сьогодення, заради кращого майбутнього".

Наталія Ємченко

Головне, що учасником проєкту може стати кожна людина. На сайті музею є спеціальна форма, де можна вибрати найзручніший спосіб запису своєї історії: записати відео, або ж відправити текстову версію. Наталя Ємченко розповідає, що в архівах музею зараз навіть є цілі щоденники, де люди фіксували все, що відбувається навколо. Головну ідею проєкту найкраще підсумовує цитата Рината Ахметова, який сказав: "Якщо ми будемо пам'ятати, ми зможемо зрозуміти, а значить кожен із нас зробить усе, щоб трагедія не повторилася. Наші діти, наші батьки мають жити в мирному, щасливому і процвітаючому Донбасі".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.