До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Художник Гамлет Зінківський намалював вишиванку на вулицях Харкова

Вуличне мистецтво харківського художника Гамлета Зіньківського є справжнім символом міста. Всі, хто хоча б раз був у Харкові, знайомі з графічними чорно-білими, іронічними та зворушливими малюнками Гамлета на стінах міста, будівлях, у дворах. Кілька днів тому художник створив нову серію робіт у місті, яке надзвичайно постраждало від російських бомб та ракет, але залишається повним життя й надії. Так, одна з перших робіт, що їх намалював Гамлет у воєнному Харкові, – це українська вишиванка.

Фото: @gamletzinkivskyi

Гамлет оживлює вулиці міста за пропозицією командира місцевого військового батальйону Харкова. "Я бачу людей, які щасливо посміхаються, тому що вони бачать, як я малюю зруйновану будівлю, яку вони любили", – розповів він у коментарі київському арт-центру М17, де напередодні повномасштабного вторгення, у лютому, проходила його виставка. Гамлет вважає, що його вуличне мистецтво допоможе підняти суспільний дух та надихнути харків'ян боротися й захищати Україну.

Реклама

Познайомитися з мистецтвом Гамлета Зіньківського має змогу й іноземна аудиторія. Фонд Art for Victory fund у межах свого благодійного проєкту проводить онлайн-аукціон "Stand with Ukraine" на платформі Artsy, де представлені 4 роботи Гамлета Зінківського з його останніх щоденникових серій. Подивитися їх можна за посиланням.

Гамлет Зіньківський – український художник, який відомий далеко за межами України своіми стрит-арт роботами. В 2009 і 2011 роках був серед фіналістів премії PinchukArtCentre. В 2013 році разом з Жанною Кадировою та Миколою Рідним представляв Україну на бієнале у Венеції. В 2018 створив ілюстрації для книжки Сергія Жадана "Антена".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.