До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Модний дім Gucci зробив мурал з Мариною Абрамович

Модний дім Gucci в рамках свого масштабного проекту Art Walls продовжує розмальовувати фасади будівель і перетворює їх в об'єкти мистецтва. Цього разу "обличчям" цього проекту стало зображення художниці Марини Абрамович. Гігантське зображення розмістили на стінах будинків у Нью-Йорку, Лондоні, Мілані та Гонконгу зі слоганом The Artist Is Present. Саме так називалася виставка художниці, яка минула 2010 року.

Цього разу мурал анонсує нову виставку, яку спільно курує скандально відомий художник Мауріціо Кателлан і креативний директор Gucci Алессандро Мікеле. Ідея проекту присвячена темам копіювання та культурного привласнення. У виставці Gucci візьмуть участь понад 30 художників з Китаю, Швейцарії, США, Мексики, Великобританії, Канади та Франції. Хоч Абрамович і не пов'язана безпосередньо з виставкою, її робота була джерелом натхнення для нового проекту Каттелана. Художник використав репліку портрета відомої художниці, чим підкреслив тему своєї виставки.

Реклама

Сам же Каттелан розповідає: "Копіювання подібне богохульству: щось може здатися зневажливим до Бога, але в той же час воно є яскравим визнанням його існування".

Побачити виставку Gucci The Artist is Present можна з 11 жовтня до 16 грудня в Yuz Museum в Шанхаї.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.