До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Тіна Кароль виконала гімн України на Венеційській бієнале

Тіна Кароль заспівала гімн України на відкритті виставки "Це Україна: Захищаючи свободу", яка входить до офіційної супутньої програми Венеційської бієнале – однієї з найголовніших виставок сучасного мистецтва у світі.

Виставку "Це Україна: Захищаючи свободу" представляє PinchukArtCentre та Фонд Віктора Пінчука за підтримки Офіса Президента України та Міністерства культури та інформаційної політики України. "Голос мистецтва завжди чути по всьому світу. Українські митці виступають єдиним фронтом у боротьбі за культурну спадщину своєї Батьківщини. Слава Україні", – сказала перед виступом Тіна Кароль.

Реклама
Тіна Кароль

У експозиції представлені монументальні роботи Євгенії Білорусець, Нікіти Кадана та Лесі Хоменко, які продовжують жити та працювати в Україні, попри розв'язану Росією війну. Українські художниці та художники представлені разом із міжнародними колегами-друзями України. Серед представлених авторок та авторів Марина Абрамович, Олафур Еліассон, Демієн Герст, Такаші Муракамі.

Робота Демієна Герста

Нагадаємо, що в Українському національному павільйоні глядачі з усього світу побачать проєкт харківського художника Павла Макова "Висока вода. Фонтан виснаження". Його представляє кураторська група Марії Ланько, Єлизавети Герман та Бориса Філоненка й київська галерея Naked Room. Інсталяцію Макова ледве вдалося вивезти з галереї в Києві, що зазнав ракетних обстрілів майже з першого дня повномасштабного вторгнення. Про цей "квест" з вивезення робіт читайте в розповіді кураторки Марії Ланько.

Павло Маков біля своєї роботи "Висока вода. Фонтан виснаження"

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.