До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Маска, я тебе знаю: арт-проєкт художниці Магнхільд Кеннеді

Художниця, колекціонерка, атеїстка, вегетаріанка – так Магнхільд Кеннеді розповідає про себе, а її художній маніфест вміщається в абзац.

Fukase: парча, полівінілхлорид, пластик, метал

"Маски для мене – і твори мистецтва, і утилітарні об'єкти. Для їх створення я використовую підручні матеріали, які розшукую сама: мої маски складаються з мережива, яке носила норвезька письменниця XIX століття, Камілла Коллетт; волосся гейші, що жила двісті років тому; нісенітниці, що хтось викинув на вулицю. Маски стають проєкціями як на інших людей, так і мене особисто. Я самоучка, мені цікаво вирішувати технічні проблеми. Імпровізація дає мені більше задоволення, ніж ґрунтовні роздуми над матеріалом або технікою".

Реклама
Liorin: поліестер, бавовна, полівінілхлорид, пластик
Dusi: поліестер, полівінілхлорид, пластик

Маски для Кеннеді мають містичне значення. Як скульптор, вона інтуїтивно вибирає матеріали і буквально на дотик пірнає у час за привидами минулого. Книга її життя – "Костюми та сукні" Макса Тільке. У дитинстві Магнхільд робила ляльки з паперу – і безліч паперового одягу для них, шар за шаром. За тим же принципом зараз вона створює маски. Їй байдуже: дешевий матеріал чи дорогий, де він знайдений – в музеї, на блошиному ринку чи на eBay. Вона завжди "на полюванні" за візуальними образами. Дивиться різні фільми – від костюмних драм до документалістики і фентезі. І щоранку вивчає Tumblr: тварини, природа, їжа, мода – все для неї є матеріалом.

Uro: бавовна, пластик, вовна
Coord: бавовна, скло, пластик, метал, прісноводні перли, тарпаулін

Родом зі спокійного норвезького Тронхейма, Кеннеді з 16 років мріяла переїхати до Лондона: їй відчайдушно хотілося бачити більше людей і отримувати більше відчуттів. Так і сталося: зараз вона живе в Англії. І у вересні на батьківщині художниці, в Тронхеймі, відбудеться її перша персональна виставка: в Музеї декоративно-прикладного мистецтва представлять проєкт Damselfrau (Damselfrau – це нік художниці в Instagram, що складається з двох частин: damsel – "незаміжня дівчина", frau – "заміжня жінка", – прим. Vogue UA).

Фото: Marc Hibbert

Текст: Соня Кваша

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.