До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чим зайнятися у вихідні: 5 головних виставок Києва

Гравюри генія німецького відродження Альбрехта Дюрера і сучасна скульптура з усього світу – якщо на довгі великодні вихідні ви залишилися в Києві, то влаштуйте собі рейд музеями і галереями.

"Продукти"

У галереї The Naked room до 12 травня

Реклама

На чотири тижні модна київська галерея The Naked Room перетворилася в супермаркет, а при вході з'явилася характерна вивіска "Продукти". Це перший персональний проект у Києві молодої художниці Ольги Гайдаш, яка народилася в Миколаєві, закінчила НАОМА і два роки вивчала сучасне мистецтво в Берліні. У галереї Ольга відтворює своєрідний "супермаркет": тут і вітрина-холодильник, де у магазинах зазвичай лежить м'ясо – а у художниці це великі начебто дорогоцінні камені, загорнуті в харчову плівку; керамічні в'єтнамки, пальма з фруктів і вишукане полотно ручної роботи, яке виконує функцію касового чека. Зайдіть і "прицініться" – запрошує художниця в галерею, а вже в травні її проект можна буде побачити у межах ярмарки Kyiv Art Week 2019.

Пізній check-out. Kinder Album

У галереї Scherbenkо Art Centre з 24 квітня до 25 травня

Фото – Щербенко Арт Центр

"Пізній check-out" – новий проект загадкової львівської художниці Kinder Album, учасниці конкурсу на премію PinchukArtCentre 2015 року, яка робить яскраві, іронічні проекти і ніколи не показує на публіці своє обличчя. На виставці показані живопис і скульптура, а сам проект – дуже кінематографічний. Персонажі на картинах Kinder Album – загрозливі і зворушливі одночасно. Вони ніби матеріалізовуються у просторі галереї і занурюють глядача в атмосферу завислого в часі готельного номера, в якому щось сталося ... Що саме – невідомо.

Ain't nobody's business

У PinchukArtCentre з 25 квітня до 2 червня

Робота Mastur Bar

Нова міжнародна виставка в PinchukArtCentre посилається на хіт "Is not nobody's business" (озн. "Не ваша справа") 1994 року шведської співачки-емігрантки Ардіс і розмірковує про відносини влади і особистості, і способи самоідентифікації в непрості часи. Її учасники – Микола Карабінович (Україна), Ігнас Крунглевічус (Литва), Ангеліна Меренкова (Росія), Замира Сулейманова (Азербайджан), Люба Токарева (Україна), Фабіана Фалейрос (Бразилія) і Сергій Шабохін (Білорусь). Ключовою особливістю виставки стала робота Mastur Bar бразильської художниці Фабіани Фалейрос, яку вона створила 2015 року і вже четвертий рік показує на головних майданчиках світу. Ця інсталяція – це кімната з меблями і відео: через них художниця розмірковує про свободу, яку приносить суспільству мастурбація.

"Дюрер. Гравюри з Харківського художнього музею"

У музеї Богдана та Варвари Ханенків до 15 червня

У Києві вперше показують 60 робіт знаменитого художника Альбрехта Дюрера з колекції Харківського художнього музею. Дюрер – один з найважливіших художників західноєвропейського ренесансу. В історію німецький художник потрапив, перш за все, як автор гравюр і майстер ксилографії. Його роботи сьогодні розташовані в Метрополітен-музеї, в віденському Музеї історії мистецтв, у Британському музеї в Лондоні і старій пінакотеці Мюнхена, а внесок в історію мистецтва настільки великий, що перші десятиліття XVII століття в німецькому мистецтві досі називають епохою Дюрера. Серед важливих експонатів не пропустіть титульний лист легендарного циклу "Апокаліпсис" і роботи з циклу "Життя Марії".

Скульптурний проект "Реформуючи простір"

У М17 Contemporary Art Centre до 6 червня

Скульптура Олексія Золотарьова (фото – M17 contemporary art centre)

У межах великої виставки "Реформуючи простір" у Києві можна побачити роботи знаменитого скульптора Жауме Пленси, які представлені у всьому світі, від паризького Центру Помпіду до Тейт Модерн у Лондоні. Виставку доповнюють роботи найяскравіших українських скульпторів: Олексія Золотарьова, Назара Білка, Сергія Петлюка. Завдання виставки – показати, як скульптори реагують на соціальні та політичні зміни, які відбуваються у суспільстві, і як мистецтво може змінити міський простір.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.