До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Афіша: чим зайнятися в Києві під час довгих вихідних

Концерт групи "Океан Ельзи", зворушливий документальний фільм про Емі Вайнгаус і виставки під час святкового вікенду в Києві не буде нудно.

"Емі"

У всіх кінотератрах.

Реклама

2015 року британський режисер Азиф Кападіа зняв документальний фільм "Емі". Стрічку про Емі Вайнгаус цілком можна назвати одним з найсильніших і точних фільмів в своєму жанрі. Картина отримала "Оскара" як найкращий документальний фільм і премію BAFTA. Universal Music запросили Кападія знімати фільм багато в чому тому, що він майстер жанру 2010 року він зняв успішний фільм "Сенна", присвячений гонщику Формули-1, Айртону Сенні. Родичі Емі Вайнгаус надали режисерові доступ до рідкісних сімейним архівів, а друзі, колишній чоловік Блейк Філдір-Сівіл і менеджери співачки давали досить відверті інтерв'ю завдяки цьому фільм на рідкість об'ємний і точний. Напевно, навіть занадто: після прем'єри батько Емі, Мітчелл Вайнгаус, в інтерв'ю говорив, що режисер більше уваги приділив негативним сторонам життя співачки, маючи на увазі, ймовірно, те, як у фільмі зображений сам він егоїстичною, корисливою людиною, яка, замість того, щоб після перших передозів відправити доньку до лікарні, переживала за контракт і змушувала її давати концерти незважаючи ні на що.

"Роми – це ми"

У музеї історії Києва до 3 вересня​

<b>Роми – це ми</b>

Куратори Костянтин Дорошенко і Катерина Липа представляють масштабний проект, присвячений культурі ромів. Складається виставка з двох частин: фотопроекту Олексія Зінченка, який провів кілька місяців у таборі ромів на Західній Україні, і роботи з фондів Музею історії Києва. Проект Олексія Зінченка зворушливе, уважне, неупереджене вивчення життя ромів біля кордону Угорщини і Румунії: їх побут і звички, їх самобутній світ, який не піддається ні асиміляції, ні глобалізації.

"Без Іншого нема Мене, самоідентифікація будується на порівнянні, на зовнішніх координатах та кордонах, на діалозі. Отже, без рома нема українця. Сьогодні час сказати: "Роми це ми", розповідає куратор Константин Дорошенко.

В рамках виставки також відбудуться лекції про культуру та історію ромів.

"Океан Ельзи"

24 серпня на НСК "Олімпійський".​

Грати концерти в День Незалежності України хороша традиція групи "Океан Ельзи". 2016 року Святослав Вакарчук і команда відіграли концерт у Львові, 2017 в Харкові. "7-у річницю незалежності команда відзначатиме в Києві. Спеціальним музичним гостем великого концерту "ОЕ" стане гурт "ДахаБраха", який рідко можна застати в Україні більшу частину року найвідоміша українська група в світі їздить з гастролями. Тим часом "Океан Ельзи" готує масштабне шоу: в підготовці концерту задіяні 150 людей, а сцену і звук монтували цілих чотири дні.

"Мектуб, моя любов"

У всіх кінотеатрах.

Французький режисер Абделатіф Кешиш, володар Золотої пальмової гілки за фільм "Життя Адель", цього року представив у Венеції свою нову роботу. З чуток, щоб знайти гроші на цей проект, Кешиш виставив на продаж свою пальмову гілку. "Мектуб, любов моя" фільм про молодого сценариста з Парижа, який летить у відпустку до моря, і там знаходить свою любов, а також продюсера, готового працювати над його проектом і стає частиною любовного трикутника.

one copy book show. Саша Курмаз і Вітя Глущенко

До 13 вересня в Bursa gallery.​

‘Afterparty’, Sasha Kurmaz (фото – facebook.com/sashakurmaz)

У одному модних нових київських готелів Bursa на Подолі працює галерея Bursa gallery. Раз в два місяці тут відкривається виставка найактуальніших українських художників. Цього серпня у Bursa gallery можна побачити новий проект одного з найвідоміших українських фотографів Саші Курмаза і художника Віті Глущенко. Самі художники називають цей проект "виставкою книжок".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.