До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

6 найкращих фестивалів цього літа

Літні фестивалі – це досвід, втиснутий всього в кілька днів, що змінює життя, звільнює дух або відкриває розум за допомогою мистецтва, музики або навіть їжі. У цьому матеріалі розповідаємо про шість фестивалів, які варто відвідати цього сезону.

EXIT Festival
Фото: Exit Festival

Музичний фестиваль EXIT відбувається в Петроварадинській фортеці в місті Нові-Сад (Сербія) і є одним з найунікальніших у світі. Важливо, що історія події почалася зі студентського руху, що боровся за мир і демократію в Сербії. І навіть сьогодні у EXIT є сильна соціальна місія – всіляко допомагати молоді на Балканах. До того ж, фестивалем керує некомерційна організація. Серед хедлайнерів цього року – The Cure, Chainsmokers, Sofi Tukker.

Реклама

З 4 до 7 липня, Нові-Сад, Сербія

Manchester International Festival
Фото: Manchester International Festival

Фантастичний міжнародний фестиваль мистецтв повний експериментів і досліджень. Цього року тут представить свою нову роботу Максін Пік, відбудеться захід з Йоко Оно, а також виступлять зіркові любителі мистецтва – Жанель Моне і Девід Лінч.

З 4 до 21 липня, Манчестер, Великобританія

Театральний фестиваль в Авіньйоні
Фото: Festival d'Avignon

У липні, на відстані три години їзди від Парижа, відбудеться головний театральний фестиваль у світі. Щороку тут показують до 1 500 вистав, з них близько 200 готують спеціально до Festival d'Avignon. Найбільш очікуваний цього року – спектакль культового польського режисера Крістіана Люпи про острів Капрі з Ізабель Юппер у головній ролі.

З 4 до 23 липня, Авіньйон, Франція

Way Out West
Фото: Way Out West

Щоб послухати наймодніших музикантів, необов'язково їхати на "Гластонбері". Серед європейських музичних фестивалів шведський Way Out West – наймолодший, але який вже заслуговує на увагу. Джеймс Блейк, Карді Бі, харизматична дівчина з гітарою Mitski і нова зірка французької сцени Christine and the Queens – більш актуальний лайн-ап складно й уявити.

З 8 до 10 серпня, Гетеборг, Швеція

Фестиваль їжі в Копенгагені

Нордичній кухні присвячений головний фестиваль їжі на півночі Європи, який триває десять днів. Смакувати рекомендують м'ясо дикого барана з норвезького регіону Еустеволла, устриці з Північної Ютландії і найкращі овочі зі Сконе – найбільш сонячної провінції Швеції.

З 23 серпня до 1 вересня, Копенгаген, Данія

Единбурзький фестиваль
Фото: Edinburgh International Festival

Найбільший у світі фестиваль мистецтва об'єднує фантастичних виконавців всіх мислимих мастей: від класичних музикантів до поп-зірок, від акторів до поетів, від комедійних акторів до акробатів. Фестиваль Fringe і Единбурзький міжнародний фестиваль проходять у тандемі, крім того, в Шарлотт-Сквер-Гарденс відбувається книжковий фестиваль. По суті, це рай мистецтва.

З 2 до 26 серпня, Единбург, Великобританія

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.