До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Найцікавіші виставки липня – в Києві, Чернівцях і у Львові

У Києві в липні покажуть вже легендарного керамічного півника з Бородянки, у Чернівцях – зворушливі та потужні воєнні хроніки фешн-фотографині Вєри Бланш, а у Львові – рефлексії українських художників на війну. Якщо в вашому місці працюють музеї та галереї, обов'язково завітайте та підтримайте їх!

"Український Фенікс. Васильківська майоліка"

Національний музей українського народного декоративного мистецтва, Київ

Фото: facebook.com/maidanmuseum.org

Наживо побачити легендарного керамічного півника, що вцілів після бомбардування рашистами Бородянки, відтепер можуть усі охочі. Він став акцентом виставки "Український Фенікс. Васильківська майоліка". На виставці можна дізнатися про походження легендарного півника з Бородянки, про унікальне явище в українському мистецтві – Васильківську майоліку, набратися позитиву від керамічних казкових птахів, квітів та добрих звірів. До речі, саме тому кухонну шафку та півника як уже цінні артефакти було врятовано та передано до фондів Національного музею Революції Гідності. Також на виставці покажуть роботи найвідоміших майстрів васильківської майоліки Надії та Валерія Протор’євих, майстрів українського гончарства Михайла Денисенка, Прокопа Бідасюка та Омеляна Желєзняка.

Реклама
Tribunal

З 11 липня до 13 серпня, Центр культури "Вернісаж", Чернівці

Киянка Вєра Бланш – відома українська фешн- та артфотографиня, що знімала для Vogue, Dazed and Confused, Fucking Young, Harper’s Bazaar, L’Officiel та співпрацювала з модними брендами. Вєра закінчила лондонський коледж Central Saint Martins та обожнювала знімати моду й портрети людей. Але з початком повномасштабного вторгнення дівчина отримала акредитацію ЗСУ й вирушила на фронт документувати війну. Ця виставка представить фото, зроблен Вєрою за останні 4 місяці в Києві та Бучі, Бородянці та Краматорську, Слав'янську та Бахмуті.

"Музи не мовчать"

До 18 вересня у Центрі архітектури, дизайну та урбаністики "Порохова вежа", Львів

Новий виставковий проєкт куратора Павла Гудімова, де понад пів сотні авторів з усієї України представлять мистецтво в режимі реального часу, те що з'явилось в час війни: від живопису до об'єкта, від архітектури до відео. На повномасштабне вторгнення росії в Україну особливо активно зреагувало творче середовище. Другий фронт — культурний фронт, який не мовчить, переживає, фонтанує ідеями і має активну позицію. Художники, дизайнери, архітектори і представники інших напрямів через соціальні мережі та масові медіа демонструють безліч нових робіт, де рефлексують на війну.

Частиною проєкту є створення онлайн платформи, де буде представлено більша кількість творів авторів виставки.

"Виставка про наші відчуття"

До 10 серпня, Мистецький Арсенал, Київ

"Виставка про наші відчуття" — спроба поговорити про те, як повномасштабне вторгнення та цей досвід змінили наше ставлення до мистецтва.

На виставці покажуть роботи з колекції Мистецького арсеналу, які резонують із сьогоденням. "Нам здається, що після погрому музею в селі Іванків персонажів Марії Примаченко вже ніхто не вважатиме кумедними. Моторошний досвід вигнанця Юрія Соловія, який після Другої світової війни перебував у DP-таборах Європи під постійною загрозою репатріації до СРСР, резонує із жахіттям фільтрації й депортації на окупованих росіянами територіях... Натомість кольорові ярмаркові сюжети Юрія Коваленка якнайкраще передають настрої його рідної Одеси, де відчайдухи засмагають на замінованих пляжах, бо ж біль і шок аж ніяк не вичерпують нашого життя"

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.