До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

6 виставок, які не можна пропустити в Києві в липні

На відміну від театрів, галереї влітку працюють сповна. У липні в Києві можна побачити нові роботи Такасі Муракамі і Деміена Герста, витончений проект, присвячений Венеції епохи Ренесансу, і молоде українське мистецтво.

Робота Такасі Муракамі, яку можна побачити на виставці "І знову демократія" в PinchukArtCentre
"Кирило Проценко. Палкий"

У Мистецькому Арсеналі до 29 липня

Роботи Кирила Проценка

Реклама
Художнику Кирилу Проценку, учаснику культового арт-сквоту "Паризька комуна", присвячена велика виставка в Мистецькому Арсеналі. У Паркомуні Проценко разом з Іллею Чичканом завідував відділом рейву, влаштовував прослуховування західних музичних касет і саме тому заслужив статус рок-зірки. У мистецтві Проценко також проявив себе як людина синтетична, людина-оркестр він займався фотографією, відео, інсталяцією та оригінальною технікою випалювання по дереву, яку, по суті, з властивою йому іронією звів в ранг окремого мистецтва. Роботи у всіх цих жанрах можна побачити на виставці, яку курує Олександр Соловйов.
"І знову демократія?"

В PichukArtCentre до 6 січня

"І знову демократія" груповий проект зірок сучасного мистецтва: Такасі Муракамі, Деміена Герста, Олафура Еліассона, Гошки Макуген, Зо Леонард та інших художників. Разом з куратором Бйорном Гельдхофом учасники розмірковують про найактуальніше питання, яке тільки можна придумати: недавні вибори в різних країнах світу і майбутні вибори в Україні 2019 року. Більшість робіт зроблені спеціально для київської виставки наприклад, велике полотно Такасі Муракамі. На яскравій картині при найближчому розгляді можна знайти серед милих котиків черепи – цим Муракамі цілком прямолінійно говорить про те, що авторитарні системи управління іноді здаються дуже симпатичними і привабливими. В цей же час на верхніх поверхах арт-центру можна побачити персональну виставку Лесі Хоменко та "Червону книгу: радянське мистецтво Львова 80-90-х років" перше в історії України докладне дослідження авангардного мистецтва Львова кінця 80-х років.

Summer Show 2018

У Voloshyn Gallery з 5 липня до 5 серпня

За правилами великих західних галерей, Юлія і Максим Волошини, власники Voloshyn Gallery, відкривають влітку великий проект Summer Show 2018. Акцент в ньому зроблений на молодих художниках у виставці візьмуть участь Юлія Бєляєва, Андрій Сидоренко, Віктор Ареф'єв, Богдан Тамошевський та інші художники. Курує проект ще один молодий художник Юрій Сівірін. Тема виставки поняття "мемесіс", під яким в європейській філософії часто мають на увазі наслідування мистецтва дійсності. Галеристи зізнаються, що дозволили художникам робити в галереї все, що заманеться.

"Венеція Найясніша"

У музеї Богдана та Варвари Ханенків до 26 серпня

У фокусі нової виставки в музеї Ханенків мистецтво, присвячене Венеції і венеціанській культурі. Для цього в Києві зібрали найкраще, що є в Україні на цю тему: в основному це об'єкти з колекції музею Ханенків і Львівської картинної галереї. Пейзажі, портрети, графіка, скульптури, кераміка, меблі і скло об'єкти на виставці датовані XVI-XIX століттями і зроблені або в Венеції, або під її впливом. Серед художників: Франческо Гварді, Бернардо Белотто, Франческо Фонтебассо.

"Volume Park. Парк скульптур"

З 6 липня до 6 серпня

Робота Василія Грублюка

У липні в Києві відкривається Volume Park перший публічний парк скульптур. Його куратор і продюсер Світлана Старостенко, керівник відділу продажів аукціонного дому "Золотое сечение", розповідає, що його ідея не тільки в тому, щоб показати в публічному просторі найкращі роботи українських та європейських скульпторів, а й створити альтернативу несмаку, який часто можна побачити на вулицях міста. Так, вже зараз в парку можна побачити роботи найбільш затребуваних на аукціонах українських скульпторів: Олексія Золотарьова, Василя Грублюка, Катерини Бучацької.

"Виставка учасників International Young Designers Contest"

В ЦУМ (7 поверх), з 5 до 19 липня

15 липня в Україні вперше відбудеться International Young Designers Contest (Міжнародний конкурс молодих дизайнерів). У конкурсі візьмуть участь дизайнери з 9 країн: Грузії, Естонії, Литви, Молдови, Польщі, Словаччини, Угорщини, України та Чехії. Передує події виставка, яка відкривається на 7-му поверсі ЦУМу: на ній покажуть ескізи учасників конкурсу. Можливо, саме на цій виставці вперше можна буде побачити роботи художників і дизайнерів, які незабаром підкорять світ.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.